HEKLANJE

Blog i ping radi li to?

TEMU APP 100 E KUPON

Provodio sam eksperiment s bloganjem i pingovanjem, jednim od načina na koji bi vaša stranica navodno brže bila uvrštena i bolje rangirana.
Najprije ću objasniti što je bloganje i pingovanje. Blog i ping su tehnika koju možete koristiti za uvrštavanje vaše stranice u tražilice. Ideja je da tražilice vole blogove zbog stalnog ažuriranja sadržaja, pa se stalno vraćaju. Pisanjem bloga i postavljanjem nekih poveznica na web-mjesto u postove, tražilice će prenijeti veze i stranice ubrzo nakon vašeg bloga.
Pingiranje je kada pošaljete “ping” da direktoriji, koji čuvaju popise blogova, i kada se ti blogovi ažuriraju, znaju da ste dodali sadržaj na svoj blog. Navodno ih pomno prate pauci tražilice, tako da mogu spiderirati svaki novi sadržaj i dodati ga tražilici koja ih kontrolira.
U svakom slučaju, da se vratim na moj eksperiment, da li bloganje i pingovanje doista privlače vašu web stranicu?
Pa moji su rezultati bili ohrabrujući. Testirao sam samo koristeći blog kao naslovnu stranicu nove informativne stranice koju sam pokrenuo. http://www.informationpagesonline.com oglašavan je samo putem bloga za najavu novog sadržaja, a zatim pingovan putem http://www.pingoat.com koji distribuira unose bloga na nekoliko velikih ping stranica.
Nakon tjedan dana dodavanja sadržaja, a zatim objavljivanja najave novog sadržaja na blogu na naslovnoj stranici i pingovanja s pingoatom, čini se da stranica privlači posjetitelje na većinu odjeljaka, što mogu vidjeti iz datoteka dnevnika. Također mogu vidjeti da dio prometa dolazi iz tražilica, a također se može vidjeti dosta aktivnosti pauka na stranici, gdje tražilice indeksiraju sadržaj.
Stoga moram zaključiti da je bloganje i pingovanje način da se nađete na tražilicama, ili barem da vas brzo zamijete.
Trebate li blogati i pingati?
Naravno, to ovisi o vama, ali za vrijeme koje vam je potrebno, možda se isplati pokušati blogati i sami pingati te pratiti rezultate. Brzi post na blogu (koristite http://www.blogger.com ako još nemate blog) i zatim ping s pingoatom traje samo nekoliko minuta i može pomoći web-mjestu da brzo uđe u sve tražilice.

Izrada popisa za uključivanje

Izrada opt-in popisa je nešto što biste mogli učiniti ako posjedujete web stranicu. Naravno, ovo nije potrebno za svaku vrstu