HEKLANJE

Bloganje: besplatna metoda internetskog marketinga

Prošle su godine otkako se bloganje prakticira. Ali tek nedavno se smatra jednim od modnih trendova koji izazivaju ovisnost. Mnogi tinejdžeri pribjegli su blogovanju kao izlazu za svoje emocije, malom internetskom kutku gdje mogu izgovoriti sve što ih samo muči ili što ih čini ushićenim. Pametni trgovci otkrili su da je bloganje jedna od najboljih metoda internetskog marketinga koja vas neće koštati ni centa.
Što je zapravo bloganje? Blog je široko korišten izraz koji se odnosi na web dnevnik. U osnovi, blog je online časopis. Blog se može postaviti bez ikakvih troškova i može se koristiti samo iz zabave ili iz poslovnih razloga.
Bloganje za vaše internet poslovanje jedan je siguran način da povećate vidljivost svojih proizvoda i usluga. Evo nekoliko načina da povećate svoje internet oglašavanje uz pomoć bloga:

  1. Obavijestite svoje klijente ili klijente o izmjenama vaše web stranice. Vaši novi proizvodi i pridružena web-mjesta također se mogu objaviti putem vašeg bloga.
  2. Pratite svoje poslovne ciljeve i planove kroz otvoreno pisanje. Sadržaj vašeg bloga može se jednostavno pohraniti putem arhiva. Što bi moglo biti bolje od pretraživih informacija kojima bi svatko tko pregledavao web mogao lako pristupiti, zar ne?
  3. Iznesite svoja mišljenja, savjete ili recenzije o određenim uslugama ili proizvodima koji su povezani s vašim poslovanjem. Objavljivanje je vrlo jednostavan proces s bloganjem.
  4. Uključite veze koje će dohvatiti povratne veze i naknadno poboljšati vaš rang na tražilicama. To bi se moglo bolje izvesti stavljanjem dobro napisanih članaka na svoju web stranicu. Affiliate linkovi također mogu biti uključeni u vaš blog kako biste zaradili više dodatnog prihoda.
  5. Prikupite odgovore putem sposobnosti blogova da dohvate komentare od čitatelja vašeg bloga. Svoje proizvode i usluge možete naučiti i poboljšati uz povratne informacije svojih čitatelja.
  6. Lako se povežite s drugim blogerima. Kada drugi blogeri primjete da imate nešto dobro na svom blogu, stavit će vas na svoje popise favorita koji će vas automatski povezati s njihovim blogovima.

Dakle, kako postaviti blog? Ovdje su neke od opcija koje možete iskoristiti kako biste iskoristili ovaj zabavan način oglašavanja vašeg internetskog poslovanja.
Ili učitate softver za bloganje ili dopustite usluzi bloganja da to učini umjesto vas. Usluge domaćina kao što su LiveJournal i Blogger.com najpopularnije su na ovom području. Ti će vam domaćini dati jednostavne upute o tome kako postaviti svoj blog.
Bloganje: Nova granica
Izgradnja prihvatljive politike korištenja bloga može biti jedan od težih poslova za razvoj odjela za ljudske resurse i internu sigurnost tvrtke. Bloganje je brzo rastući način komunikacije koji čitateljima pruža materijal o svemu, od svakodnevnih komentara autora, filmskih zvijezda, likova iz sapunica do teško pogođenih novinskih članaka i kolumni. Rast bloganja doveo je do mnoštva programa i alata dizajniranih da pomognu svima, od osobnih blogera do korporativnih korisnika.
Ali kako bloganje utječe na politiku prihvatljive upotrebe (AUP) organizacije? Kako biste točno odgovorili na bloganje u AUP-u, prvo morate definirati što čini blog. Riječ “blog” zapravo je skraćena verzija “web dnevnika” i slična je oglasnoj ploči u kojoj se mogu objavljivati misli i mišljenja kako bi ih drugi pročitali. Blog može biti pregledan od strane javnosti ili dostupan samo putem lozinke, ovisno o tome kako su ga vlasnici postavili. Blogovi mogu pružiti detaljne informacije o određenim temama ili mogu biti mjesto za pisce da izraze svoje osjećaje, ali njihov je krajnji cilj okupiti čitatelje i potom potaknuti međusobnu interakciju.
Bloganje može biti bezopasan i zanimljiv način komuniciranja s drugima koji isto misle, ali, kao i svaka nekontrolirana aktivnost, prilika za zlostavljanje uvijek postoji. Ako se AUP neke organizacije odnosi na njihovu razmjenu trenutnih poruka, peer-to-peer, e-poštu i druge komunikacije temeljene na webu, bloganje treba razmotriti kao važnu tehnologiju koju treba uključiti. Organizacije bi trebale odlučiti žele li da njihovi zaposlenici mogu čitati blogove ili objavljivati na njima kao dio cjelokupne komunikacijske politike.
Zaposlenici koji objavljuju svoje identitete i informacije na odgovor na blogu mogu utjecati na odluke. Na primjer, ako je zaposlenik velike računalne korporacije odgovorio na tehnički blog sa savjetom o izbjegavanju nove linije proizvoda zbog mnogo poznatih ‘bugova’, tvrtka se ostavlja otvorena za pravnu izloženost. Korporacije zahtijevaju od zaposlenika da potpišu ugovore o neotkrivanju podataka s razlogom, prijetnja izlaganja kada su u pitanju povjerljive informacije tvrtke i intelektualno vlasništvo mogla bi imati razorne financijske posljedice.
Ovo je samo jedan primjer, ima mnogo drugih. Ako se osoba ozbiljno ne slaže sa sadržajem bloga i započne ono što je poznato kao “vatreni” rat s blogerom kroz odjeljak za komentare, korporacija se može smatrati odgovornom za uznemiravanje ako zaposlenik objavljuje odgovore putem računala korporacije . Ono što se događa na računalima tvrtke, bilo dopušteno ili ne, odgovornost je tvrtke. Oni se smatraju pravno krivima.
Postoje pravni i financijski razlozi da se u AUP-u bude vrlo jasno što se tiče bloganja. Neke korporacije, iako samo mali postotak, koriste softver koji prikazuje gdje i kako zaposlenik može pregledavati web. Ako postoje filtri koji sprječavaju zaposlenika da gleda pornografsku web stranicu, onda mogu postojati filtri koji sprječavaju gledanje političkih ili dnevnih blogova. Blogovi koji se fokusiraju na financijska i poslovna pitanja svakim su danom sve popularniji. Ovi blogovi mogu biti izvor zabave i informacija, ali na korporaciji je da odluči o razini uključenosti koju zaposlenik može imati.
Vrijedi spomenuti da anonimni gosti mogu čitati većinu blogova, iako možda neće moći objavljivati komentare ili odgovore. Blogovi mogu biti golemi resursi za studente, nastavnike i druge pojedince za raspravu, debatu i razmjenu iskustava. Međutim, potrebno ih je kontrolirati i nadzirati. Blogovi su izvrstan marketinški alat koji posjetitelje privlače na web mjesto pružajući im, na primjer, financijske savjete ili savjete za izgradnju kredita. Marketing koji blog može pružiti može se pretvoriti u desetke tisuća pogodaka dnevno za web mjesto. Također je važno da neke tvrtke prenesu svoju poruku; blogovi mogu staviti ljudsko lice na tvrtku koja izgleda samo kao korporativni entitet. To ljudsko lice može poboljšati odnose s kupcima, pozvati potrošače na kontakt i povećati vidljivost tvrtke. Međutim, zaposlenici bi trebali biti educirani o vrsti informacija koje smiju objavljivati ako im je dopušteno odgovoriti.
Tvrtke koje održavaju vlastite blogove trebale bi biti posebno usklađene s komentarima koje generiraju. Bloganje je nova granica za korporativni svijet, ali kao i mnoge prijašnje inovacije, oni to brzo iskorištavaju. Sigurnost, svijest i edukacija pomoći će korporacijama, zaposlenicima, pa čak i njihovim obiteljima da dožive negativna iskustva tijekom bloganja, čitanja blogova ili odgovaranja na blog na Internetu.