HEKLANJE

Blogovi – sloboda misli i izražavanja

TEMU APP 100 E KUPON

Pisac koji piše i vodi blog je bloger, a dnevnik koji on čini dostupnim na webu je blog. Većina blogova je poput osobnih dnevnika s materijalima koji se pojavljuju kronološki. Blog je također forum za razmjenu ideja i mišljenja jer čitatelj može, pak, ako želi, napisati svoje komentare na blog. Ova inovacija u osobnom izražavanju ima vlastiti leksikon i brzo se pojavljuje kao novi način komunikacije.

Od svog početka oko 1994., bloganje je evoluiralo od osobnih pogleda i dnevnika do blogova s vijestima i komentarima. Pitanje je jesu li blogovi samo nasumične misli i osobni izrazi ili su slični tradicionalnom novinarstvu s dobrim izvorima?



Blogovi povezuju dva svijeta: talk showove, radio ili televiziju i izvještavanje. Baš kao što je SMS napravio jasan prodor u evoluciju jezika, bloganje će revolucionirati novinarstvo. Ono što bloganje stavlja u prvi plan je nesputana sloboda izražavanja. Pisci daju polet svom unutarnjem glasu i baš kao što su to činili srednjovjekovni pisci iz razdoblja revolucije, nedvojbeno iznose ono što doživljavaju kao činjenice. Češće se radi o informacijama koje ne sadrže urednici ili politička opredjeljenja ili pokroviteljstvo ljudi na vlasti.

Bloganje je zaokupilo maštu mladih i starih, a etablirani pisci, odvjetnici, tehničari i drugi profesionalci koriste tu aveniju da “šire svoje misli i riječi”. Bloganje je na brzom putu i zauzelo je mjesto u “novinarstvu mišljenja”. Mnogi to vide kao oblik samoproglašene neovisnosti.

Uz bloganje sve što trebate učiniti je pretvoriti svoja razmišljanja ili vatru i sumpor u pdf datoteku i učitati je kako bi je svi zainteresirani vidjeli. Prošla su vremena kada ste morali pokucati na vrata urednika i izdavača da biste objavili svoj rad. A ako je vaš blog popularan, mogli biste privući milijune čitatelja svaki dan.

Zabrinutost ozbiljnih novinara je da blogovi mogu sadržavati pristrana mišljenja i sadržavati netočne informacije. Pa ipak, blogovi sadrže skeptične analize, kritičke komentare i alternativne perspektive koje mainstream novinarstvo rijetko izlaže. Vrlo često u situacijama nemira i rata upravo blogovi oživljavaju osobna, živopisna iskustva iz prve ruke. Nisu svi blogovi nasumična misao, a pisci često daju izvore i poveznice kako bi čitatelji mogli provjeriti činjenice. Iznenađujuće, danas se udarne vijesti često mogu pronaći na blogovima prije nego u tradicionalnim medijima. I mnogi blogeri za sebe su uspostavili odličan položaj u svom području.

Prema zakonodavcima, bloganje se mora pomno baviti aspektima povjerenja, vjerodostojnosti, integriteta, transparentnosti i etike. Mnogi blogeri smatraju da je sama osnova: otkriti sve bitne informacije i nikada ne navesti kao činjenicu ništa osim istine; pružiti poveznice na činjenice koje su prisutne na internetu; javno ispraviti dezinformacije; obratite pažnju na upitne i pristrane izvore i mišljenja. U slobodi se mora uživati, a ne zlorabiti.

Prema stručnjacima, web blogovi su spremni nadmašiti web stranice New York Timesa do 2007. Bloganje, stvaranje čiste ljubavi prema pisanju i mišljenjima, spremno je uspostaviti nove trendove u novinarstvu. Daje krila slobodi misli i pisane riječi.

Izrada web stranice za posao…

Izrada poslovnih web stranica ne mora biti stresan proces. Zapravo, može biti ugodno ako slijedite jednostavan proces donošenja odluka… 1.

bugbug

7 načina da osigurate da drugi webmasteri Autorsko pravo 2006. Richard Adams Dobro je poznata činjenica da distribucija članaka putem