HEKLANJE

Botox informacije i povijest

Informacije o botoksu:

Što je botox?



Botox je tvar izvedena iz botulinum toksina A koji je neurotoksin koji se klinički koristi u malim količinama za liječenje strabizma i grčeva lica i drugih neuroloških poremećaja karakteriziranih abnormalnim kontrakcijama mišića. Botox također koriste estetski kirurzi za privremeno izglađivanje bora namrštenih lica koje traju 3-6 mjeseci i moraju se ponovno ubrizgati.

Povijest botoxa:
Botulinum toksini su prvi put istraživani u kasnim 1960-ima za liječenje neuroloških poremećaja i za to je otox prvi put odobrila FDA 1989. za liječenje poremećaja očnih mišića poput blefarospazma, nekontroliranog treptanja i strabizma, prekriženih očiju, pa čak i za bore. Godine 2000. odobren je za liječenje cervikalne distonije, poremećaja koji uzrokuje jake kontrakcije vrata i ramena, a kao neobičnu nuspojavu liječenja poremećaja oka, liječnici su primijetili da botox omekšava bore između obrva. Tako je nastao botoks.

Kako radi?
Svaki put kad se nasmiješite, nasmijete ili namrštite, bore su uzrokovane kontrakcijama nježnih mišića lica. Godine i godine pravljenja ovih izraza, uzrokujući nabore na koži, čine te nabore trajnim, a za to nijedna krema za oči ili krema protiv bora ne može izgladiti te bore. Stoga se botox ubrizgava u zahvaćeno područje i privremeno paralizira mišiće tako da ne možete napraviti te nabore na koži i zbog toga ćete se i dalje kretati što vam omogućuje da i dalje izgledate kao vi, ali ne dovoljno pokreta da izazove bore . Tretmanom botoxa izgledat ćete mlađe.

Koliko košta botox?

Danas se mnogi ljudi, i muškarci i žene, okreću injekcijama botoxa kao metodi poništavanja utjecaja vremena na svoju kožu i vraćanja sata unatrag, a zbog svoje sve veće popularnosti sada je postao najpristupačniji i najučinkovitiji lijek protiv bora -opcija sniženja dostupna prosječnom potrošaču. Cijene injekcija botoxa variraju. Prosječna cijena injekcija botoxa u Sjedinjenim Državama je 350 dolara, a područja koja zahtijevaju jednu injekciju, kao što je područje pored očiju, koštaju 400 do 900 dolara. Za veće površine kao što je čelo može koštati 600 do 1300 USD u SAD-u. U Kanadi, jedna injekcija može koštati od 300 do 500 dolara.

Nuspojave:
Ako ste trudni i dojite ili ste alergični na bilo koji sastojak botoxa, liječnik vam preporučuje da ne idete na tretman botoxom jer to može rezultirati bilo kojim od problema kao što su glavobolja, simptomi slični gripi, bol u licu, mučnina, dvostruka vid, slabost mišića, privremeno spuštanje kapaka, itd.

Povijest botoksa:



Botox je dobiven iz botulinum toksina koji je botox je tvar koja se ubrizgava u lice kako bi se izgladile bore na koži paraliziranjem mišića ispod. Stoga su injekcije botoxa prirodni pročišćeni protein koji u vrlo malim dozama opušta pretjerano aktivne mišiće koji uzrokuju nastanak bora namrštenih lica. Tretman je jednostavan i nekirurški te izglađuje duboke, uporne bore između obrva koje su nastale tijekom vremena i traje 4 do 6 mjeseci.

Povijest botoxa:
Botulinum toksini su prvi put istraživani u kasnim 1960-ima za liječenje neuroloških poremećaja i za taj otox je prvi put odobrila FDA 1989. za liječenje poremećaja očnih mišića poput blefarospazma, nekontroliranog treptanja i strabizma, prekriženih očiju. Godine 2000. odobren je za liječenje cervikalne distonije, poremećaja koji uzrokuje jake kontrakcije vrata i ramena, a kao neobičnu nuspojavu liječenja poremećaja oka, liječnici su primijetili da botox omekšava bore između obrva. Tako je nastao botoks.

U travnju 2002. zbog odobrenja FDA-e, FDA je bila zadovoljna svojim pregledom studija koje pokazuju da je Botox smanjio ozbiljnost bora namrštenog lica do 120 dana i odobrila je lijek. U fazi je pregleda radi odobrenja za liječenje poremećaja kao što su brazde na čelima, migrenska glavobolja, kronična tenzijska glavobolja, spastičnost gornjih udova, juvenilna cerebralna paraliza i hiperhidroza.
Botox je sada postao najpopularniji nekirurški kozmetički zahvat koji se izvodi. U 2003. godini izvršeno je 2.272.080 injekcija botoxa, a te injekcije botoxa liječe bore uzrokovane kontrakcijom mišića, kao što su bore namrštenog lica, bore na čelu, nabori na čelu i trake oko vrata. Ovi se poremećaji mogu sigurno i uspješno liječiti botoksom.
Prednosti korištenja injekcija botoxa?



Injekcije botoxa su razrijeđeni oblik botulizma koji se ubrizgava u mišiće lica kako bi oslabio mišiće koji stvaraju bore. Botox Cosmetic je pročišćeni botulinum toksin i koristi se za omekšavanje bora na licu i bora, a također dobro djeluje na bore na čelu, vrane šape i bore namrštenog lica. Botox® Cosmetic ubrizgava se u mišić na tim područjima i djeluje tako da slabi mišić, što zauzvrat smanjuje bore izraza lica i možete izgledati godinama mlađe bez operacije. Ovi rezultati traju 4 do 6 mjeseci.

5 savjeta pri kupnji laptopa

Budući da je zadnjih godina prijenosno računalo nezaobilazan uređaj studentima, ulaskom u svijet studenata sigurno razmišljate o kupnji laptopa. Budući