HEKLANJE

Brokula često vrvi crvima! Evo kako pravilno oguliti ovo povrće.

U usporedbi s kupusom i cvjetačom, brokula se sastoji od zatvorenih minijaturnih cvjetnih pupova koji se čvrsto uklapaju. Ova značajka omogućuje strukturu crva biljke brokule u kojoj borave i spremaju je u jaja. Evo kako ukloniti ove biljne gliste iz kupusa.
Svježa brokula gotovo je univerzalno jedno od povrća najviše zaraženih crvima, stoga ga treba pažljivo provjeriti. Složena struktura lišća i njihova zelena boja privlače insekte i pouzdano ih maskiraju.
Brokula od kupusa neprocjenjiv je izvor vitamina C i K, folne kiseline, elementa u tragovima kalija i niskokalorične masti. Brokula je nevjerojatno ukusna i postoji mnogo recepata za različita jela od ovog divnog proizvoda. Ali postoji nešto što vam može pokvariti apetit. To su biljni crvi koji žive u povrću.
Kako ukloniti onečišćenje i crve s kupusa brokule
U usporedbi s bijelim kupusom i cvjetačom, brokula se sastoji od zatvorenih minijaturnih cvjetnih pupova koji su prilično čvrsto povezani. Ova strukturna značajka kupusa brokule omogućuje biljnim crvima da u njemu žive i (što je prilično neugodno) u njemu polažu jaja.
Najčešći biljni crv pronađen u brokuli je Plutella xylostella. Veličina ovog crva je mala, a ako nije na površini kupusa, možda ga nećete vidjeti i jesti s brokulom.
U ovome je malo ugodnog … Stoga je toliko važno kupus brokule dobro oguliti i ukloniti sve gliste u njemu.
Evo kako to učiniti:
1. Operite brokulu uklanjajući prašinu i pesticide.
2. Izrežite nožem male cvjetove duž stabljike.
3. U posudu ulijte vodu i namočite brokulu
4. Dodajte malu količinu brašna i soli.
Brašno ima sposobnost uklanjanja prljavštine. A sol učinkovito sterilizira i ubija insekte, crve i njihova jaja u brokuli.
5. Promiješajte sadržaj i držite kupus u toj vodi 5-10 minuta.
6. Nakon tog vremena izvadite brokulu iz vode (bit će mutna i prljava) i temeljito isperite pod mlazom vode.
Sada možete kuhati ukusno i zdravo jelo od brokule!

Mogućnost kućnog poslovanja

“Ostvarite 100.000 dolara u 48 sati uz našu priliku za kućni posao!” “Ostvarite šesteroznamenkasti prihod radeći samo 10 minuta dnevno