HEKLANJE

Brza hrana i njihova šteta za zdravlje

TEMU APP 100 E KUPON

Navika raditi sve u hodu navika je našeg vremena. Nema vremena ni za ručak! Brza hrana može puno pomoći: juhe, žitarice i rezanci iz vrećica. Zalila sam je kipućom vodom – sad je vrući ručak.
Instant rezanci jedna su od najčešćih namirnica na svijetu. Svake minute 4 osobe jedu ovaj japanski izum. U početku su rezanci izumljeni kao suha grickalica, a zatim su se počeli pržiti u ulju i pakirati. A kemija je pomogla da se poveća rok trajanja rezanaca.
Rezanci uključuju: osim brašna i vode, i tijestoArome, konzervansi, pojačivači okusa i bojila su “pomiješani”. I zbog toga se „uživanje u okusu“ kasnije pretvara u želučane probleme. No najviše nepopravljive štete čine vrećice masti i sami začini koji se uvijek stave u paket.
Pire od krumpira i juhe u prahu
Brzi smoothie ili juha od sušca ispunjeni su prijetnjama blizanaca.
Opet je opasno samo pakiranje u koje obično ulijemo kipuću vodu… Najčešće je izrađen od polistirena koji u dodiru s vrućom vodom oslobađa za tijelo štetne tvari – stirene. Svakodnevnom konzumacijom juhe ili pirea od takvih štetnih jela, osoba može “zaraditi” ogromne probleme s jetrom i bubrezima. A ako se dogodi da ovaj pire ili juhu nikako ne možete odbiti, skuhajte ih u tanjuru ili šalici.
Uz to, suha hrana je dehidrirani proizvod koji se priprema sušenjem, odnosno mijenja se stanična struktura ove hrane. Redovita konzumacija bilo kakve dehidrirane hrane dovodi do bolesti želuca.
Najzdravija od hrane u vrećama su zobene pahuljice i musli. Njihove pahuljice se ne suše, već se jednostavno usitne do veličine potrebne za samu vrećicu.

Pilinzi za stariju kožu

Kako starimo, učinci izlaganja suncu i elementima mogu negativno utjecati na našu kožu. Pilinzi nude jedno rješenje za otklanjanje utjecaja

Automobili budućnosti

Sviđalo se to okorjelim ljubiteljima automobilima ili ne, oni više ne kontroliraju svoje vozilo, nego to umjesto njih čini elektronički