HEKLANJE

Budite pametniji online oglašivač s Googleovim sigurnim praćenjem konverzija

Oglasi koji se plaćaju po kliku najnovija su ludnica u današnjem cyber svijetu, osobito kod vlasnika web stranica. To je uglavnom zbog činjenice da je jeftiniji od bilo kojeg oblika oglašavanja koji se nalazi na internetu, budući da vam neće biti naplaćen vaš oglas sve dok posjetitelj ne klikne na njega. Sada, je li ikakvo čudo zašto Google toliko želi poboljšati AdWords? Kruže glasine da će Googleov novi sigurni mehanizam za praćenje pretvorbe promijeniti izgled oglasa s plaćanjem po kliku.

Pitate se što je zapravo praćenje konverzija? U oglašavanju uz plaćeno pretraživanje njihov je glavni cilj odvesti posjetitelje na prave web stranice klikom na određeni oglas. Nakon toga posjetitelj je prisiljen izvršiti neku radnju koja ispunjava cilj vlasnika stranice. To obično uključuje kupnju, prijavu za članstvo na web-mjestima i bilten, pregled stranice ili potencijalnog klijenta. Nakon što su ti ciljevi ispunjeni, dolazi do konverzije.



Konverzije se mogu smatrati žilom kucavicom poslovanja i Google je pronašao način da ih učinkovito pratite. Ali što je najvažnije, mehanizam je navodno osiguran. Ovo otkriće će vam pomoći da utvrdite jesu li vaši AdWords oglasi i ključne riječi učinkoviti.

Kako to? Googleovo sigurno praćenje pretvorbe podrazumijeva postavljanje kolačića na računalo korisnika nakon što on ili ona kliknu na oglas. Nakon što korisnik klikne na vaš oglas koji dospije na jednu od vaših stranica za pretvorbu, korisnički će preglednik poslati kolačić Google poslužitelju. Nakon toga će se na vašoj stranici odmah prikazati mala ikona za praćenje konverzija. Nakon što je proces dovršen, Google će za vas zabilježiti uspješnu konverziju. Ove informacije bit će uključene u odjeljak Sažetak kampanje na kartici “Upravljanje kampanjom” vašeg AdWords računa. Zapravo, ovaj mehanizam za praćenje konverzija funkcionira na isti način kao i program koji Google koristi za postavljanje kontekstualnih oglasa na web stranice. Ovaj program je popularno poznat kao Google Adsense.

Vratimo li se Googleovom sigurnom mehanizmu za praćenje konverzija, možda postoji CTR ili klikovni postotak koji pomaže odrediti jesu li vaše ključne riječi učinkovite. Međutim, zapamtite da je dobar samo za mjerenje relevantnosti vaših ključnih riječi. Može vam reći da su korisnici koji pretražuju tu ključnu riječ dovoljno zainteresirani za vaš oglas da posjete vašu web-lokaciju, ali ne može odrediti što se događa kada korisnik dođe na vašu web-lokaciju. Stoga nudi malo pomoći u određivanju jesu li vaši oglasi i ključne riječi učinkoviti. Ovdje dobro dolazi Googleovo sigurno praćenje konverzija.

S Googleovim sigurnim praćenjem pretvorbe; moći ćete vidjeti koji klikovi zapravo dovode do kupnje. To je ključan čimbenik u odlučivanju u koje se vaše ključne riječi isplati ulagati, a u koje ne. Štoviše, Google nudi ovaj siguran mehanizam za praćenje pretvorbe potpuno besplatno.

Što vam je potrebno za početak? Da biste pokrenuli sigurno praćenje pretvorbe, sve što trebate učiniti je jednostavno postaviti nekoliko redaka koda. To znači da morate biti upoznati s HTML-om i drugim web-alatima ako želite postaviti isječak koda za praćenje pretvorbe bez problema. U suprotnom, trebat će vam webmaster koji će raditi s kodovima. Također, morat ćete imati pristup kodu svoje web stranice i naravno svom Google AdWords računu.

Google je osigurao online dokumentaciju koja će vas voditi kroz upute za umetanje isječka koda. Kako biste izbjegli probleme, možda bi bilo dobro pročitati i razumjeti ove upute za postavljanje prije nego što započnete stvarni proces instalacije. Dokumentacija također nudi posebne upute za umetanje isječaka za različite web programske jezike, kao što su Active Server Pages (ASP), Sun Java Server Pages (JSP), PHP: Hypertext Preprocessor (PHP), Macromedia Dream Weaver i Microsoft FrontPage.

Nakon što je vaš isječak koda pravilno instaliran, sada možete pristupiti svojim izvješćima o praćenju konverzija sa stranice Sažetak kampanje i Centra za izvješća najmanje sat vremena nakon prve konverzije s vašeg AdWords računa. Također ćete moći vidjeti izvješća o pretvorbi do razine ključne riječi.



Googleovo sigurno praćenje pretvorbe nudi veliku fleksibilnost kada je u pitanju postavljanje vaših postavki praćenja. Ako želite odmah početi pratiti skupne podatke, možete jednostavno upotrijebiti početni isječak koda koji je Google dao. Ako sada više volite detaljniju statistiku pretvorbe, upotrijebite napredne postavke praćenja. Sve je na tebi!

Još jedna jedinstvena značajka Googleovog sigurnog praćenja konverzija je obavijest o praćenju. Ova značajka izaziva prilično kontroverzu. Dio Googleovog novog sigurnog praćenja pretvorbe jest da obavještava korisnike da ih se prati. Ovu obavijest stvara Googleov kod koji dodajete na stranicu s rezultatima. Zatim će praćeni korisnik vidjeti poruku pod naslovom Google Site Stats, koja uključuje vezu “pošalji povratne informacije” nakon što se otvori stranica s rezultatima.

Prema Googleu, oni više vole biti iskreni u svojim postupcima i inzistiraju na tome da će poveznica za slanje povratnih informacija potrošaču dati priliku da razumije Googleova pravila privatnosti, pa čak i odbiti Google kolačić za praćenje. Ovo može biti dvosjekli mač. S pozitivne strane, korisnici bi mogli cijeniti iskrenost i činjenicu da im je dana opcija hoće li nastaviti ili ne. Međutim, većina korisnika postaje dodatno oprezna nakon što shvate da se njihove radnje prate.



Googleov AdWords također uključuje značajku praćenja konverzija preko kanala. Ova vam značajka omogućuje promet konverzije koji dolazi na vaša web svojstva čak i ako dolazi s drugih mreža za oglašavanje. To će se pokazati kao prednost posebno ako šaljete oglase u više oglašivačkih pothvata. Kako to? Pa, moći ćete koristiti moćne AdWords alate za izvješćivanje kako biste prikupili sve informacije o konverzijama na jednom mjestu.

Pretraživački div s kojim se doista mora računati. S Googleovim sigurnim praćenjem konverzija sada možete imati pristup podacima o konverzijama u svojim izvješćima koji vam mogu pomoći da donesete pametnije odluke kada je u pitanju online oglašavanje, na primjer o tome u koje oglase ili ključne riječi uložiti. Štoviše, naoružani točnijim i učinkovitijim podataka, sada možete bolje procijeniti ukupni povrat ulaganja (ROI) za svoje AdWords kampanje.

Dizelski motor gubi snagu

Bok vozači! Ako primijetite da vaš dizelski motor ima problema poput trzanja, gubitka snage ili gašenja, nemojte paničariti – možda