HEKLANJE

Bugatti Chiron Super Sport – 2380 eura po KS!

Više udobnosti i elegancije uz još veću snagu i veću brzinu. To je ambicija proizvođača iza novog Bugattija Chiron Super Sport, koji će Alzašani isporučivati ​​od početka 2022. Cijena hiper sportskog automobila nevjerojatnih je 3,2 milijuna eura neto.
Bugatti je uložio velike napore u poboljšanje aerodinamike, ali na kraju gotovo ravan automobil mora ostati udoban i siguran na cesti s mogućom najvećom brzinom od 440 km / h. Između ostalog, prema dizajnerskoj mantri „Oblik prati izvršenje“, stražnji kraj je znatno produžen za oko 25 centimetara.
Kako bi se povećao učinak uvećanog difuzora i dao mu više prostora, ispušni sustav, koji je inače u sredini stražnjeg dijela, pomiče se s jedne na drugu stranu. 8,0-litreni W16 motor prepravljen je za Chiron Super Sport, snagom povećanom sa 100 na 1.600 KS. Istodobno je težina vozila smanjena za 23 kilograma.
“Naši inženjeri rade na turbopunjaču, uljnoj pumpi i glavi cilindra, kao i na mjenjaču i spojci”, kaže Bugatti. “Za još veće uzdužno ubrzanje i još emotivnije iskustvo vožnje povećali smo brzinu”, dodao je Michael. Codra, voditelj razvoja pogona. Za primjetno veću okretnost, motor se već okreće za dodatnih 300 okretaja u minuti, do 7100 okretaja u minuti. Sada je 1600 Njutnovih metara okretnog momenta u rasponu od 2000 do 7000 umjesto dosadašnjeg stropa od 6000 okretaja u minuti.
Zbog povećane snage postignute, između ostalog, većim turbopunjačima s učinkovitijim kotačima kompresora, sedmerostupanjski mjenjač s dvostrukom spojkom prebacuje se sa šeste na sedmu brzinu pri punom opterećenju i punom ubrzanju pri 403 km / h. Chiron Super Sport ubrzava od 0 do 200 km / h za 5,8 sekundi, a do 300 km / h za 12,1 sekunde.
Čvršće opruge stabiliziraju cijelo vozilo na maksimalnoj brzini, a inženjeri su prilagodili elektronički kontrolirano podvozje. Elektronika automobila u stvarnom vremenu unutar šest milisekundi i prilagođava se ponašanju u vožnji. Dostupni su načini vožnje EB, Handling, Autobahn i Topspeed.
“Čak i u dugim, razvučenim zavojima koji voze vrlo brzo, stražnji kraj ostaje miran i neutralan, što Chiron Super Sport čini vrlo opuštenom u vožnji. Naš fokus je na apsolutnoj stabilnosti u vožnji s maksimalnom udobnošću pri maksimalnoj brzini ”, objašnjava Jacin Schwalbe. , voditelj razvoja šasije u Bugattiju.
Inače – 3,2 milijuna neto cijena u Njemačkoj znači PDV od 608.000 eura, tako da na kraju kupnje Chiron Super Sport doseže 3.808.000 eura bruto. To znači da vam Bugatti nudi svaku konjsku snagu automobila za 2380 eura.

Zašto želite jesti navečer?

Zašto želite jesti navečer? Kasno navečer gledate televiziju, a kontinuirano se oglašava hrana, sve vrste slatkiša, ukusnih i istodobno štetnih.