HEKLANJE

ChexSystems bankarstvo protiv potrošača

Posljednjih godina na internetu su se pojavile mnoge web-stranice koje nude pomoć za osobe navedene na ChexSystems. Usluge se razlikuju među tim stranicama, u rasponu od besplatnih informacija do plaćenih članstava. Gdje god se okrenete, postoji bezbroj “žrtava” koje svoje frustracije iskaljuju putem javnih foruma i oglasnih ploča.

Većina frustracija “žrtava” ChexSystems-a čini se opravdanom, no čak i tada svaka priča uvijek ima dvije strane. Većina “žrtava” smatra da je 5 godina boravka na “crnoj listi” kazna neopravdana. A ako se prijavi pogrešno, još gora kazna. Osim toga, mnogi su se žalili da banke ne daju pauzu kada su u pitanju pogreške potrošača, ali brzo zataškaju svoje pogreške kada su banke krive. Banke, s druge strane, opravdavaju korištenje ChexSystema kako bi zaštitile svoju imovinu.



Kako god gledali, ChexSystems je prijeko potrebna organizacija u bankarskoj industriji. Bez ChexSystema, banke bi bankrotirale bez ove vrste zaštite imovine od prevaranata i zloupotreba računa.

Pravo je pitanje koliko je pravedna kazna za potrošače koji su nedužni dospjeli u tešku financijsku situaciju i zbog toga izgubili svoj bankovni račun. Je li pravedno staviti sve potrošače na “crnu listu” na isti način bez obzira na njihovu bankovnu povijest? Ovo su samo neka od pitanja na koja je potrebno odgovoriti prije nego što se dođe do pravih reformi.

Primer optimizacije za tražilice

A Search Engine Optimization Primer opisuje za laike različite metode i zahtjeve kako bi web mjesto bilo “prilagođeno tražilici”. Koja