HEKLANJE

Čišćenje kuće: uklanjanje prašine i mrlja glicerinom

Glicerin je najjednostavniji predstavnik alkohola. Ovaj alat ima širok spektar primjene – koristi se u medicini, kozmetologiji, prehrambenoj industriji, poljoprivredi. Ali glicerin je učinkovit i u svakodnevnom životu. Uz njegovu pomoć, čišćenje je uvelike olakšano.
Postoji nekoliko korisnih recepata s glicerinom koji se mogu koristiti za brzo sređivanje stvari u kući.
5 načina korištenja glicerina za čišćenje vašeg doma
1. Podove peremo dok ne zasjaju .
Da biste brzo očistili pod od prljavštine, samo dodajte nekoliko kapi glicerina u kantu vode.
Čišćenje kuće: uklanjanje prašine i mrlja glicerinom
2. Riješite se prašine na duže vrijeme.
Da biste to učinili, dodajte malo glicerina u posudu s vodom, navlažite spužvu u vodi i obrišite prašnjave površine. Zanimljivo je da se ovom metodom služe muzejski djelatnici.
Čišćenje kuće: uklanjanje prašine i mrlja glicerinom
3. Petu s odjeće uklanjamo brzo i jednostavno.
Recimo da su na vašoj odjeći mrlje od bobica. U ovom slučaju, dovoljno je zagađena područja tretirati glicerinom, ostaviti pola sata, a zatim isprati stvari vodom dodane soli. Da biste uklonili petu iz čaja, kave ili čokolade, morate pripremiti kašu od glicerina i soli, nanijeti je na problematična područja i nakon pola sata ukloniti ostatke smjese gazom.
4. Pravilno se brinemo o kožnom namještaju.
Ako se na kožnom presvlaku pojave ogrebotine, namočite mali komad pamučne tkanine u glicerin i obrišite namještaj. Preporuča se ponoviti postupak dva ili tri puta.
Čišćenje kuće: uklanjanje prašine i mrlja glicerinom
5. Moji prozori.
Lako je napraviti učinkovito sredstvo za čišćenje prozora kod kuće . Potrebno je glicerin pomiješati s etilnim alkoholom u omjeru 1 do 10 ili pripremiti smjesu vode, amonijaka i glicerina. Obrada prozora takvim spojevima pomoći će vam da dugo zaboravite na prašinu i prljavštinu.
Kako drugačije možete koristiti glicerin
Također se koristi za mekšu posteljinu, ručnike ili druge predmete. Nakon pranja stvari premještaju se u posudu s vodom i glicerinom (5 g proizvoda na 3 litre vode), nakon 20 minuta šalju se u drugu posudu s vodom i amonijakom (1 žličica na 1 litru vode), zatim isprati i osušiti.
Ovaj lijek također će pomoći produžiti život rezanog cvijeća dodavanjem nekoliko kapi glicerina u vazu s vodom (jedna mjerica na 500 ml vode).
Ako u svojoj kući imate puno biljaka, nije potrebno opskrbiti se gnojivima, dobar mamac možete napraviti glicerinom – 100 ml proizvoda na 10 litara vode. Tretiranje lišća biljaka ovom otopinom pomoći će ih zaštititi od parazita.

Čaj koji suzbija apetit!

Popivši šalicu ovog čaja, možete sigurno zaspati na prazan želudac s punim osjećajem sitosti. Ovaj čaj je božji dar za

Zlatno pravilo

imam zlatno pravilo u odnosu na one koji su došli da igraju svoje ambicije, baciti otrov, izraziti samozadovoljan nezadovoljstvo, ili