HEKLANJE

Cvjetne lukovice: najveći dar prirode

TEMU APP 100 E KUPON

Cvijeće je jedan od najvećih darova prirode. Njihov miris, njihove boje, njihovi oblici… sve u vezi cvijeća je lijepo. Šareni, veseli cvijet može uljepšati i najmračniji dan. Ipak, još je ugodnije nego gledati cvijeće. Cvijeće se može kupiti iz lonaca i presaditi. Mogu se uzgajati i iz isječaka. Međutim, jedan od najpopularnijih načina uzgoja cvijeća je iz lukovica i sjemena.
Uzgoj cvijeća na otvorenom iz lukovica je jednostavan; zapravo, to je tako jednostavno da je gotovo sigurno. Jedan od najvažnijih aspekata je tajming. Lukovice je potrebno posaditi oko šest tjedana prije prvog mraza. Lukovice moraju biti posađene na području s dobrom drenažom i puno sunca. Provjerite je li tlo rahlo, a zatim posadite lukovice oko šest inča u zemlju. (Upute za pakiranje mogu se razlikovati ovisno o vrsti i lokaciji; kada se upute razlikuju, slijedeći vaš paket.) Pokušajte postaviti žarulju u otvor tako da šiljasti kraj bude okrenut prema gore. Pokrijte rupu i zalijte vodom. Voila! Posadili ste svoje lukovice cvijeća.
Cvjetne lukovice i sjemenke čine cvjetne vrtove dostupnim svima. Mogu se uzgajati praktički bilo gdje. Jedna ideja je da ih posadite u kontejnere. Uz kontejnerske vrtove čak i stanovnici stanova mogu uživati u ljepoti cvijeća. Cvjetne lukovice i sjemenke uzgojene u kontejnerima također omogućuju uzgajivačima da prkose prirodi. Cvjetne lukovice se mogu saditi u zatvorenom prostoru u bilo koje godišnje doba i u bilo kojoj klimi, sve dok su unutarnji uvjeti pogodni za rast.
Lukovice cvijeća dostupne su u mnogim varijantama, kao što su tulipani, narcisi, gladioli i šafrani.