HEKLANJE

Da bi šminka izgledala svježe, uzmite puder

Stručnjakinja za ljepotu i poznata vizažistica Sonia Kashuk, koja je radila s vrhunskim svjetskim modelima, odgovara na vaša pitanja i nudi savjete, trikove i alate koji će vam pomoći da izgledate najbolje.

P: Moja šminka uvijek izgleda odlično odmah nakon što je nanesem, ali nakon nekoliko sati izblijedi. Kako učiniti da vaša šminka traje cijeli dan?



O: Odgovor bi vas mogao iznenaditi – bez obzira na to piše li na proizvodu “dugotrajno” ili ne, svoju šminku možete zadržati svježom od sumraka do zore korištenjem odgovarajućih tehnika nanošenja. Najveći trik koji sam naučio tijekom godina: Puder u kamenu najbolji je prijatelj vašeg tena!

• Korektor – Nježno nanesite korektor na točkice i pomiješajte prstom ili četkicom za korektor oko područja ispod očiju. Zapečatite pokrivenost laganim brisanjem područja malom četkom za puder posutom prozirnim puderom u prahu.

Za isprobati: Sonia Kashuk Barely There Loose Powder in Translucent Matte.

• Kremasto rumenilo – čvrsto vjerujem da je manje više…, posebno s kremastim proizvodima. Zbog svoje postojanosti, priroda je kremastog rumenila da se kreće po licu. Jedan od načina da spriječite da se to dogodi je da nanesete prozirni puder u prahu preko obraza nakon što ste nanijeli rumenilo kako biste ga zadržali tamo gdje mu je mjesto – na obrazima.

Za isprobati: Sonia Kashuk Crčme Blush Duo u Color My World ili Brighten My Day.

• Olovka za oči – Olovka za oči se po prirodi razmazuje, ali ima tendenciju da izgleda seksipilnije kada je malo nesavršena. Umjesto crne, koja može izgledati oštro, često preporučujem da isprobate tamnoplavu.

Za isprobati: Sonia Kashuk Eye Definer in Midnight. Savjet: Za snažnu, čvrstu liniju koristite tekuću podlogu za preciznost i postojanost.



• Ruž za usne/sjajilo za usne – na tržištu postoje proizvodi napravljeni posebno za sprječavanje perjanja, a moj tajni trik koji uvijek koristim ako nemam svoj sjaj za usne/olovku bez perja je da utapkam puder na vrh prsta i zagladite ga preko linije usana. Ovo izglađuje sve bore oko usta i daje ravnomjernu površinu za prijanjanje i lijepljenje boje usana.

P: Kako mogu znati koje boje šminke najbolje odgovaraju mom farbanju?

O: Evo jednog iznenađujućeg savjeta: kako biste prepoznali boje koje vam odgovaraju, vodite se svojom kosom, a ne očima! Ako ste plavuša, idite s kremama i taupe bojama. Brinete izgledaju sjajno u mocha i čokoladno smeđim bojama. Ako ste kestenjasti ili crvenokosi, odaberite nijanse bakrene i boje breskve ili hladne tonove poput ružičaste i boje lavande. Sijeda kosa izgleda prekrasno s tonovima sive, nježno ljubičaste i plave.



Ako niste sigurni oko boja, držite se neutralnih. I dalje možete postići dramu i raznolikost s neutralnim tonovima – oni su mi zapravo najdraži za rad. Ili, da to bude stvarno jednostavno, odaberite jednu od mojih novih paleta za lice, koje su dizajnirane da odgovaraju vašoj specifičnoj nijansi kose za stručno usklađene, komplementarne boje.

Sonia Kashuk Beauty dostupna je isključivo u trgovinama Target.

Znate li svoje najbolje boje šminke? Stručnjakinja za ljepotu Sonia Kashuk može vam pomoći.