HEKLANJE

Da li je normalno ponekad se posvađati s partnerom?

Ne postoji par na svijetu koji se nije nikada posvađao, i sasvim je normalno da nam se mišljenja ponekad ne slažu. Pa kamo bi došli da nam svima sve i uvijek odgovara. Svijet bi bio savršeno mjesto za živjeti. Ne svađaju se svi isto, neki viču i lupaju tanjurima, vratima, svime što im se nađe pri ruci dok su drugi u stanju samouvjereno objasniti i braniti svoj stav. Bračni savjetnici kažu kako se svađe parova razlikuju u dvije karakteristike: koliko često se svađaju i koliko su te svađe duboke i žestoke. Postoje parovi koji se svađaju stvarno često, kao da im je svađa način svakodnevne komunikacije. Oni se svađaju po cijele dane i na taj način zagorčavaju život i sebi i svima oko sebe koji to njihovo prepiranje moraju slušati. Oni će naći bilo što da raspravljaju, nekada oko važnih stvari a najčešće oko bezvrijednih sitnica.

Ovakve svađalice treba naučiti kako da se kontroliraju , kako pristojno razgovaraju te koje zapaljive teme da izbjegavaju ali ih i naučiti kako da se postave u trenutku kada jedna od tih nezgodnih tema iskrsne. Na žalost, uvijek postoje parovi za koje ovakve svađe znače nepremostive razlike i dubok ponor, te je najbolje pustiti ih svakog na svoju stranu. S druge strane tu su parovi koji će probleme riješiti uz pokoju svađu, smireno i argumentirano poduprijetu svoj stav, te zajedničkim snagama pokušati doći do rješenja. To su parovi koji uvijek misle na svoju bolju polovicu, ne uzimaju svaku riječ kao razlog za svađu te vrlo dobro znaju razlučili što je razlog za malo žešću raspravu.



Važno je reći što osjećate, ali na način: “Sad sam ljuta i kasnije bih željela razgovarati s tobom zašto se tako osjećam”. „Možemo li razgovarati, rekao si, učinio si, ovo i ono, i uzrujao si me, da li si to napravio namjerno?“ Važno je prvo se ohladiti, a tek tada se upustiti u raspravu, inače razgovor kreće u drugom smjeru, gdje kritiziramo. Kada smo ljuti, mozak preplavi adrenalin koji nas potiče na borbu ili bijeg. Tako da ovo stanje može potrajati i satima. Stručnjaci kažu da se muškarcima lakše ohladiti i vratiti u normalu od žena. One se znaju dugo ljutiti i kažnjavati partnera dugim periodom šutnje ili čak osvetom. Psiholozi tvrde da svađa nije loša.

Ona je umijeće koje se može naučiti. Oni koji se ne svađaju, ne daju priliku jedni drugima da vide što u vezi onome drugome smeta. Svađama uspostavljamo jasnije granice i unaprjeđujemo odnos. Da bi svađa bila dobra mora se voditi po određenim pravilima. Nije pametno trošiti vrijeme na povod, bolje je pronaći uzrok. Moramo znati koji je naš cilj – pronaći kvalitetan dogovor koji će obojima odgovarati.Trebate znati odrediti zašto ste stvarno ljuti? Koja sam očekivanja imao, a nisu se ispunila? Što sam želio da se dogodi, ali se to nije ostvarilo? Odgovori na ova pitanja trebali bi vam pomoći da bolje razumijete svoje osjećaje i usredotočite se na ono što želite reći osobi koja vas je povrijedila.

Kreditno bodovanje

Kreditni rezultati se koriste za određivanje kreditnog rizika zahtjeva za kredit. To se radi pomoću povijesnih podataka kao i statističkih

Kako imati sjajnu kožu

Izvrsna koža nešto je što gotovo svatko može njegovati. Na našu kožu utječu: . Geni . Unutarnja prehrana – što

Savjeti za zdrav, čist ten

Za mnoge žene posjet odjelu za njegu kože u drogeriji može biti jednako zastrašujući kao naručivanje kompliciranih toplih napitaka u