HEKLANJE

Dakle, kada je pravo vrijeme za kratku kosu?

TEMU APP 100 E KUPON

Kratka kosa popularna je kao i uvijek i sve više i više žena se odvaži i pušta ultrakratke uvojke. Od jako teksturirane i s šiljcima do meke i ženstvene, nema sumnje da je kratka frizura tu da ostane i da se pokazala kao jedna od najpopularnijih frizura među ženama.

Ali kako znati trebate li biti kratko s novom frizurom ili kada biste se trebali odvažiti? Za većinu će odgovor na ova pitanja biti osobna odluka, ali postoje neke smjernice koje možete slijediti kako biste lakše odlučili je li kratka frizura za vas.



Odabir pravog stila frizure trebao bi biti zajednički napor između vas i vašeg stilista. Uz njezine profesionalne savjete o tome što će izgledati senzacionalno na vama i vašim osobnim preferencijama, zajedno biste trebali moći pronaći brojne nove frizure koje su savršene za vašu individualnu osobnost, ukuse i značajke.

Kada se ošišati na kratku kosu, a kada ne

Trebali biste odabrati kratku kosu ako više volite kraće frizure ili ako već neko vrijeme razmišljate o kratkoj kosi. Ako ste već nosili kratku kosu u prošlosti i voljeli ste je, onda ste korak ispred igre. Vjerojatno ćete imati dobru predodžbu o tome koji će vam kratki rezovi dobro stajati i koji će vam stilizirati najviše lakoće i slobode.

Ne biste trebali odabrati kratku kosu samo zato što je u trendu ili ste je vidjeli na nekom drugom i želite postići isti učinak. Iako će vam neke frizure izgledati jednako sjajno kao i drugima, ošišanje na kratku kosu iz hira nikad nije dobra ideja. Ako vidite nešto što vam se sviđa, razmislite o tome neko vrijeme prije nego što se odlučite na novu frizuru. Još bolje – upotrijebite jednu od interaktivnih online galerija frizura kako biste isprobali izgled prije kupnje

Nikada se nemojte šišati na kratko iz emocionalnih razloga. Imate loš dan za kosu? Nemojte odrezati kosu u ljutnji. Ako to učinite, mogli biste završiti u borbi s užasnim vrpcama koje su prekratke za vaš stil. Umjesto toga, odlučite se za obrub ili stil koji je samo malo kraći od onog koji već imate.

Kako ići kratko

Ako nikada niste imali kratku kosu, trebali biste je postupno skratiti kako biste smanjili razinu šoka koju doživite nakon kratkog šišanja i vidjeli hoćete li voljeti nositi kraće frizure. Budite spremni doživjeti određenu razinu šoka, čak i ako skratite svoj stil samo za nekoliko centimetara.



Razgovarajte sa svojim stilistom i odlučite koja je vrsta kratke frizure vaš krajnji cilj. Zatim odaberite nekoliko stilova šišanja koje možete dobiti tijekom nekoliko mjeseci, a koji će postupno smanjivati duljinu vaše kose. Na taj način, kada se konačno odvažite i ošišate na kratko, znat ćete da će vam to biti ugodno. Ništa nije gore od pokušaja da izrastete kratku kosu koju mrzite.