HEKLANJE

Dijeta: Rješavanje problema s crijevima

Zdrava crijevna mikroflora održava zdravlje cijelog tijela i sprečava razvoj različitih bolesti. Dijeta GAPS pomaže u poboljšanju crijevne mikroflore .
Dijeta GAPS: Rješavanje problema s crijevima
Prehrana se temelji na hrani i hranjivim sastojcima bogatim pribioticima. Pridržavajući se takve prehrane, bit će moguće normalizirati rad probavnog sustava. Ovo je tehnika koja vam omogućuje ublažavanje stanja upalnih procesa u crijevima, autoimunih poremećaja, depresije i drugih bolesti. Dijeta uključuje isključivanje ugljikohidrata, škrobnog povrća i žitarica iz prehrane. Umjesto toga, trebali biste jesti hranu bogatu hranjivim sastojcima i lako asimiliranim tvarima.
Prednosti GAPS sustava napajanja
1. Smanjivanje manifestacije simptoma autizma.
S ovom bolešću poremećen je proces ljudske interakcije s okolnim ljudima. Dijeta neće moći u potpunosti ukloniti problem, ali će pridonijeti poboljšanju stanja pacijenta.
2. Stabilizacija razine šećera u krvi.
Dijeta podrazumijeva isključivanje iz prehrane hrane koja sadrži značajnu količinu ugljikohidrata, što vam omogućuje normalizaciju razine šećera u tijelu.
3. Jačanje imunološkog sustava.
Kao što je gore spomenuto, zdrava crijevna mikroflora podržava zdravlje cijelog tijela i jača imunološki sustav. Dijeta je posebno usmjerena na poboljšanje crijevne mikroflore.
Dijeta GAPS: Rješavanje problema s crijevima
4. Liječenje upale.
Upala može biti odgovor tijela na poremećaj, ali kronična upala često je povezana s bolestima srca, dijabetesom ili rakom. Upalni proces se također javlja kada je probavni sustav poremećen. Dijeta može smanjiti upalu uključivanjem antioksidansa i hrane koja imaju protuupalna svojstva u prehranu.
5. Ublažavanje depresije.
Dokazano je da stanje crijeva izravno utječe na psihološko zdravlje osobe. Uključivanjem prebiotika u prehranu, kao i svježeg povrća i voća, moći će se smanjiti simptomi depresije.
Dijetalne faze
Dijeta uključuje 6 faza, a bilo koji novi proizvod može se uvesti u prehranu nakon 3-6 tjedana. Ako se ne osjećate dobro prilikom predstavljanja novog proizvoda, zamijenite ga drugim. Do kraja dijete, osnova prehrane trebala bi biti fermentirana hrana, povrće, meso i riba.
Faza 1:
janjetina, govedina, piletina, patka, pureće meso (dinstano ili kuhano);
cvjetača ili brokula;
pirjana ili kuhana riba;
povrće (patlidžan, tikvice, mrkva, buča, repa);
luk i češnjak;
prirodni jogurt (započnite s jednom žlicom dnevno);
sokovi od povrća (dodajte jednu žličicu u prehranu);
zelje, đumbir, špinat;
med;
čaj od đumbira, mente ili kamilice.
Faza 2:
pečeno mlijeko;
kokosovo ulje;
žumanjci (sirovi);
avokado.
Faza 3:
bademovo i kokosovo brašno;
fermentirano povrće;
maslac od orašastih plodova;
zelje.
Faza 4:
prženo meso;
maslinovo ulje;
sok od mrkve;
suho bilje.
Dijeta GAPS: Rješavanje problema s crijevima
Korak 5:
rajčica i krastavci;
umak od jabuka;
sokovi od povrća;
mango;
suho bilje.
Korak 6:
kokos i kokosovo mlijeko;
voće (jabuka, kruška, trešnja, malina, banana, kivi, breskva);
bobice.
Ova vrsta prehrane možda nije prikladna za sve. Na primjer, ovaj plan prehrane nije prikladan za vegetarijance jer se prehrana temelji na životinjskim proizvodima. Također, dijeta se ne može u potpunosti riješiti bolesti, ona će jednostavno olakšati stanje. Problem neće biti moguće riješiti samo prehranom, potrebna vam je redovita tjelesna aktivnost, dobar san i minimum stresa. S ukupnošću svih uvjeta bit će moguće postići željeni rezultat.

Problem ljepote – oznake kože

Kako starimo, koža počinje izlaziti s različitim izraslinama i mrljama. Oznake na koži jedan su od takvih proizvoda starenja. Točan