HEKLANJE

Disney kreditne kartice

Svoje svakodnevne kupovine možete pretvoriti u nevjerojatan Disneyjev odmor. Bank One nudi novu Visa Disney kreditnu karticu koja Vama i Vašoj obitelji daje sjajne Disney nagrade u zamjenu za svakodnevne kupnje putem Vaše putne kreditne kartice. Dug po kreditnoj kartici možete pretvoriti u zabavan odmor ili čak u vrijednu Disneyjevu robu. Što može biti bolje? Jednostavno koristite svoju karticu na svim mjestima na kojima inače kupujete, uključujući trgovine mješovitom robom, drogerije i benzinske postaje, i možete zaraditi bodove koji se mogu iskoristiti za Disneyjeve odmore ili tematske parkove. Ovo je putna kreditna kartica za cijelu obitelj.

Kako radi?



Kada kupite proizvode ili usluge svojom Disney kreditnom karticom online ili osobno, automatski zarađujete bodove ili Disneyjeve nagrade koje se skupljaju sa svakom kupnjom. Kako osvajate sve više i više bodova, postižete određene bodovne ciljeve koji vam omogućuju da u Disney Storeu, Disneyland Resortu, Walt Disney World Resortu, Disney Cruise Lineu, Disney katalogu ili DisneyStore.com kupujete robu kao što su DVD-ovi, Disney igračke, ili druge zabavne Disney predmete poput odjeće i kolekcionarskih predmeta. Ali kao putna kreditna kartica, Disney kartica vam također omogućuje razmjenu vaših nagradnih bodova za pakete za odmor u vašem omiljenom Disneyevom tematskom parku, uključujući dozvole za parkiranje, ulaz u park i popuste na Disneyjeve hotele i odmarališta.

Prednosti

Zamislimo na trenutak da ste upravo primili poštom račun za kreditnu karticu i mislite da ste jedinu kupnju s njom obavili prošlog mjeseca bila na benzinskoj postaji. Što onda učiniti kada nađete tri kupnje u Old Navyju i hrpu drugih kupnji za koje znate da ih niste napravili?

Znate li koja prava imate u vezi s lažnim kupnjama kreditnom karticom na vaše ime? Što je s vašim pravima ako ste kupili artikl kreditnom karticom, ali nikada niste primili proizvode koje ste naručili?

Ako vam se ovi problemi još nisu dogodili, sretni ste. Ovo su uobičajene situacije s kojima se korisnici kreditnih kartica svakodnevno susreću, a može vam pomoći da znate prije nego što vam se nešto takvo dogodi koja su vaša prava, a koje su vaše odgovornosti u tom slučaju.

Kada niste zadovoljni kupnjom

Jedna od prednosti korištenja kreditne kartice za kupnju je dodatna zaštita koju pružaju ako kupite nešto s čime niste zadovoljni. Na primjer, možda ste kreditnom karticom platili izvođačima koji su bili angažirani da poprave curenje tuša, ali na podu kupaonice još uvijek ima vode. Očito niste zadovoljni obavljenim poslom i ne želite ga platiti. Problem je što ste ga naplatili na kreditnu karticu i sada je stigao račun!



Vaš prvi korak je kontaktirati izvođača ili trgovca od kojeg ste kupili. Većinu vremena trgovac je više nego sretan zamijeniti pokvareni artikl, ponovno izvršiti uslugu ili vratiti novac za kupnju na vašu kreditnu karticu. Ako obavite telefonski poziv, dokumentirajte ga i popratite pismom kako biste prekrili tragove u slučaju da trgovac ne odgovori.

Ako iz nekog razloga trgovac odluči da neće učiniti ništa da ispravi situaciju, trebali biste odmah kontaktirati tvrtku koja vam je izdala kreditnu karticu i prijaviti informacije. Nemojte čekati da kasnije prijavite problem – većina tvrtki koje izdaju kreditne kartice zahtijevaju da prijavite problem čim ga vidite na izvodu kako biste iskoristili bilo kakvu zaštitu koju oni pružaju.

Optužbe koje niste izvršili



Jeste li znali da savezni zakon pomaže u ograničavanju odgovornosti vlasnika kreditne kartice za troškove na kreditnim karticama koje nisu sami napravili? Zakon o poštenoj naplati kredita zapravo ograničava vašu odgovornost na samo 50 USD za sve troškove koje niste odobrili. Ako otvorite račun svoje kreditne kartice i pronađete terećenja koja niste izvršili vi, morate slijediti postupak kako biste to riješili što je brže i bezbolnije moguće.

Prvo nazovite tvrtku koja je izdala kreditnu karticu i objasnite troškove koje niste izvršili vi. Oni će vam dati upute što dalje učiniti.

Zatim, trebali biste odvojiti vrijeme da pronađete i pregledate sve svoje nedavne izvode kreditne kartice u slučaju da postoje druga terećenja koja ste možda propustili.



Izdavač kreditne kartice će vas najvjerojatnije tražiti da potpišete obrazac kako biste potvrdili da niste vi izvršili sporna terećenja. Nemojte koristiti karticu dok osporavate troškove.

Jednom kada konačno dobijete rješenje i uklonite troškove, svakako naručite svoje kreditno izvješće od svih glavnih kreditnih ureda kako biste bili sigurni da je evidencija tamo ažurirana – jer postoji vjerojatnost da je vrijeme potrebno za rješavanje lažnih terećenja uzrokovat će zakašnjela plaćanja na toj kreditnoj kartici koja su možda prijavljena.

Više informacija o sporovima oko kreditnih kartica možete dobiti od Komisije za poštenu trgovinu.

Tko je to higijeničar?

HIGIJENIČAR – Jedan od učenika (odabire ga cijeli razred) u osnovnoj školi koji je kontrolirao čistoću svih u razredu. Svaki

Koja je izvorna boja sunca?

Zalazak sunca je romantičan trenutak za sve nas, baš kao i njegov izlazak. Sunce, koje postaje crveno pri izlasku ili