HEKLANJE

Dva načina za promjenu obiteljskih odnosa

TEMU APP 100 E KUPON

Postoje dva načina za izgradnju ili promjenu obiteljskih odnosa. Prvi je vrlo brz. Ekspresna metoda je obično posebno atraktivna za to. Samo trebate proučiti koje tipke partner treba pritisnuti kako bi dobio ono što želiš, kako njima manipulirati, zamahnuti svojim samopoštovanjem “Zaslužujem sve to” i izgraditi robno-novčane odnose. Ti meni – ja tebi. Ja dajem vama boršč, vi meni cvijeće. Dajem ti seks, ti meni prsten. Itd. Prednosti metode su jasne:
gotove sheme djelovanja,
brzi rezultati,
takve metode izgradnje odnosa najčešće odobravaju druge žene,
ali postoji značajan nedostatak.
Ovo djeluje samo na kratkoj udaljenosti.
Veza je tako iscrpljena.
A nakon nekog vremena uništeni su.
Krajnja točka može biti gora od početne točke.
Ako svog supruga doživljavate kao bankomat koji mora raditi to i to, izgradite razmjenu s njim kao sa strojem, rezultat je jasan. Povući ćete sva sredstva iz veze. I jednog će vam dana ovaj bankomat pokazati smokvu, tamo ništa ne stavljate.
A što se muškarac želi osjećati kao alat za rješavanje ženskih problema i zarađivanje novca? I on je čovjek!
O tome sada postoji mnogo knjiga za žene. Kako ga zavrtjeti za poklone, istisnuti ga do maksimuma, profitabilno se prodati, učiniti milijunašem, oženiti se. Ali gdje je veza? Ljubav? Oni nisu ovdje.
Ovo je prvi put u vezi – iskorištavanje. Ključno je ovdje da želim, trebam, morate, razmjenu pod povoljnim uvjetima za mene. To je slično špekulacijama – zadatak je uložiti manje i postići maksimalan jackpot za manje vremena.
Ali postoji i drugi način. Ima mnogo nedostataka:
ne postoji gotova shema i karta gumba partnera;
fokus pažnje ne smije biti na mužu, već na sebi, ne na njegovim dužnostima, već na vlastitim;
rezultati se ne pojavljuju tako brzo kao što želite;
postoji šansa da se ne čekaju upravo ti plodovi – predugo je;
trebate se mijenjati, a ne igrati uloge i ne učiti sheme;
rezultat je nepredvidiv i nije zajamčen.
Ali postoji i jedan značajan plus. Na velikoj udaljenosti to je jedino što djeluje, iako može biti teško i bolno.
Ovo je put služenja. Kad doista volimo drugu osobu i pokušavamo joj uljepšati život. Iskreno izvršavamo svoje dužnosti i ne zahtijevamo trenutno plaćanje računa.
Kad se napunimo i ne očekujemo da ćemo dobiti ljubav i pažnju. Kada na bilo koji način ne pokušavamo istisnuti svoju legitimnu sreću od voljene osobe, već naprotiv, tražimo izvore u svom srcu i darujemo. Naučimo međusobno komunicirati, razumjeti, prihvatiti, vjerovati. Dugo je, teško i neobično. Usput možemo čuti prijekore da radimo gluposti, jer se plodovi ne primjećuju odmah.
Svakodnevno postupno polažemo sredstva na račun naše veze, pokušavajući odatle što manje povući novac. Svaki dan, kap po kap, ali nakon nekog vremena ispada da račun već donosi dobre kamate, iako o tome nismo ni razmišljali niti sanjali. Kamatne stope također mogu premašiti sva očekivanja. Ali za to mora proći vrijeme, a iznos na računu mora se akumulirati prilično velik. Ovo je drugi način. Još jedan koncept sreće. Drugačiji odnos prema suprugu i voljenoj.
To je više poput ulaganja. Kad se odreknemo pretjerane sebičnosti i uložimo dušu u veze.
Ovo je nepopularan pristup. O tome je napisano u knjizi “Šarm ženstvenosti”, u knjizi “Sedam navika visoko učinkovitih obitelji”, u filmu “Vatrootporan” također govori o tome. A mi se također trudimo otkriti prednosti ovog određenog puta. Sve su moje knjige o tome. I sama sam prošla ovaj put i znam o čemu pričam.
No, svaka sama bira ono što joj je bliže. Brže, više i sreća je samo za mene. Ili dugo, skupo, bolno i sretno – oboje.
Olga Valyaeva