HEKLANJE

Estetska kirurgija za muškarce – prsni implantati

Dakle, kako izgledaju tvoji prsa? Mnogim su muškarcima impresivni prsni mišići obavezni. Ako ih ne možete nabaviti ili nemate vremena za vježbanje, kozmetički implantati mogu biti rješenje.

Estetska kirurgija za muškarce – prsni implantati



Kada pomislimo na ljude koji nisu zadovoljni svojom veličinom grudi, obično pomislimo na žene. Mnoge žene nisu zadovoljne veličinom svojih grudi, a neke od njih se odlučuju na povećanje grudi kako bi ih povećale ili ispravile oblik. No, nisu žene jedine koje idu pod nož na estetsku operaciju prsa. Sve više muškaraca koji nisu zadovoljni svojim izgledom posjećuju liječnike radi ugradnje prsnih implantata.

Prsni implantati su upravo ono što zvuče – implantati koji se postavljaju ispod kože u prsima kako bi se to područje povećalo. Korišteni implantati izrađeni su od čvrstog silikona, a Uprava za hranu i lijekove smatra ih vrlo sigurnima. Oni nisu isti kao tradicionalni silikonski implantati za grudi, koji su napravljeni od silikonskog gela koji bi mogao curiti i navodno uzrokovati zdravstvene probleme. Čvrsti silikonski implantati ne mogu curiti i ostaju u istom obliku sve dok su u tijelu.

Razlozi zbog kojih se muškarci odlučuju za povećanje prsnih mišića su različiti. Neki muškarci smatraju da bez obzira na to koliko vježbaju i dižu utege, ne mogu dovoljno povećati svoje prsne mišiće. Prsni implantati mogu povećati volumen i ukupnu projekciju prsnih mišića do veličine koja će zadovoljiti ove muškarce (ali neće dodati definiciju području prsa, to se mora postići vježbom). Drugi muškarci mogu imati medicinska stanja ili urođene nedostatke koji su uzrokovali nerazvijenost prsnog koša, pa će implantat ispraviti taj nedostatak.

Muškarci koji planiraju ovaj zahvat morat će prestati vježbati jedan do dva tjedna prije operacije kako bi se područje pripremilo za prihvaćanje implantata. Također će morati omogućiti oko četiri tjedna oporavka prije nego što se mogu vratiti rigoroznim vježbama. Prosječna cijena prsnih implantata je oko 7000 dolara i mogu se dogoditi neke komplikacije, kao što je migracija implantata ili opći problemi s rezom ili operacijom. Srećom, ako dođe do problema i potrebno je ukloniti implantate, to je jednostavan postupak.

Prsni implantati mogu dati nekim muškarcima samopouzdanje koje im je potrebno da odu bez majice ili na neki drugi način pokažu svoja prsa. Ovi implantati predstavljaju još jedno područje gdje se estetska kirurgija proširila kako bi pružila rješenje problema. Obavezno razgovarajte o opcijama za svoju specifičnu situaciju s kvalificiranim estetskim kirurgom.