HEKLANJE

Evo razloga zašto vodu nikada ne biste trebali kuhati dva puta

Mnogo puta se kod kipuće vode može dogoditi da je pustite da predugo ključa ili ako koristite električni kuhalo za vodu, zaboravite na vruću vodu koju stavite kuhati i stavite je da ponovno kuha.
Je li kipuća voda dvostruko loša?
No, da vidimo što se može dogoditi ako vodu prokuhamo ponovno: moramo znati da se, kad vodu prokuha, mijenja njena kemijska struktura, uklanjajući plinove, pa je dobro piti prokuhanu vodu. Ali ako tu vodu ponovno zakuhamo, njezini se kemijski sastojci mijenjaju na gore, stvarajući nakupinu štetnih kemikalija koje pijući unosimo u svoje tijelo.
U štetnih kemikalija u vodi obično ribollita uzrokujući nam mnoge zdravstvene probleme poput kardiovaskularnih bolesti, neuroloških problema i neplodnosti. Arsen je najopasnija tvar u vodi.
Nitrati , izloženi velikoj vrućini, postaju vrlo štetni, toplina pretvara nitrate u nitrozamine, vrlo kancerogene za naše tijelo uzrokujući bolesti poput raka jajnika, debelog crijeva, leukemije i problema sa štitnjačom.
Floruro iako su opasnosti ove komponente prisutne u vodi potvrđene, Sjedinjene Države inzistiraju da je se ostavi u vodoopskrbi, zapravo je pokazano da floride nanosi štetu neurološkom i kognitivnom sustavu djece.
Čak i soli kalcija , koje su općenito najvažnije za naše zdravlje, mogu postati štetne za bubrege i žučne kanale.