HEKLANJE

Firesay – recite Firefoxu što da radi!!

TEMU APP 100 E KUPON

Tehnologija koja prepoznaje govor (Speech recognition technology) u današnje vrijeme nije ništa specijalno, dapače sasvim uobičajeno se koristi u uređajima kao što su računala i mobilni telefoni koje je moguće kontrolirat putem glasa.
Zaista, kako je divno doživjeti iskustvo korištenja ove tehnologija koja se polako počela primjenjivati i u Firefox pregledniku. Korisnik sada može surfati webom koristeći samo glas. Na primjer ako želite otvoriti gmail.com dovoljno je reći vašem Firefox-u “open gmail” i otvorit će vam se gmail.com, pa mu onda kažete “close tab” i zatvorite dotičnu stranicu, recimo kažete “search Google seo optimizacija” i otvori vam se Google s rezultatima na ključnu riječ “seo optimizacija”. Pogledajte kako to izgleda:
Uz mikrofon ili kameru, Firefox korisnici mogu dodati Firesay plug-in za njihov preglednik i doživjeti novi, intuitivan način zapovijedanja i nadzora pregledniku. Umjesto tipkanja, možete koristiti svoj glas, idite na web lokacije koje želite posjetiti, otvarajte – zatvarajte tabove itd…. ako ništa drugo probajte ne košta vas ništa.
Trenutna verzija Firesay-a radi samo na Windows 7. Ovaj program je vrlo osjetljiv na okolne zvukove i nije optimiziran za rad u područjima s visokim stupnjem pozadinske buke i galame. U trenutnoj fazi, Firesay podržava samo nekoliko jednostavnih glasovnih naredbi. Ovaj dodatak treba još puno poboljšanja da bi postao stvarno koristan.
Preuzmite Firesay.

Otvoren Panamski kanal

Panamski kanal, umjetni kanal u najužem dijelu Srednje Amerike koji spaja Atlantski ocean s Tihim, pušten je u promet 7.