HEKLANJE

Gdje staviti mušku energiju?

Vi, naravno, znate da svaka osoba ima i yin i yang energiju. Muško i žensko. Pitanje je samo proporcija. Koji je u vodstvu, koji dominira. Poklapa li se sa spolom koji nam je Bog dao. A to je, naravno, vrlo važno.
No što je još važnije, u modernom svijetu i ženi je potrebna muška snaga. Malo – 20-30 posto od ukupnog broja. Biti malo “u dobroj formi” i odgovarati željeznom dobu. Potrebna je energija – i ovo je dobra vijest za one koji se pokušavaju riješiti u sebi. Ali važno je zadržati proporcije. Ako je mužjak veći od 30 posto, tada hormonalni poremećaji već mogu započeti, a osobni život također može biti uznemiren.
To što imamo tu energiju nije porok, to je normalno. U modernom svijetu to nam daje priliku da preživimo, a ponekad čak i zadržimo čovjekov interes. Jer ponekad želi da žena bude partner. Čak i ne uvijek, ne danonoćno. Ali barem jednom mjesečno – mogao bih ići u planinarenje s njim. Ili gledati nogomet. Svakako nije luđi obožavatelj od sebe. Ali da nastavimo razgovor – i da čujemo o izvođenju jedanaesteraca …
No, vrlo je važno da, kad ti i ja već imamo višak muške energije – s obzirom na odgoj i obrazovanje, kao i karmičke razloge, to je izlaz. Sama borba i zabrana sebi, na primjer, vožnje automobila (ako vam se sviđa) destruktivno je za osobu.
Najprirodniji način je postupna represija. Kad muškom dobiju mjesto i ostvarenje – na takav način da žensko ne pati. I kad se ženama posveti puno pažnje na sve dostupne načine. Tada muška energija prska u siguran prostor, a puno se pažnje posvećuje ženki. Tako se postupno ravnoteža može obnoviti. A briga o obitelji može postati ugodnija (i ne samo korisnija) od zapovijedanja timom.
Pričat ću o sebi. S koliko vremena i pažnje posvećujem ženskom – obitelji, djeci, domu i kreativnosti, muška snaga također zahtijeva izlaz. Prije sam uglavnom bio muškarac u suknji. Iako to nije istina – nisam ni nosila suknje. Tako sam – dugim bacanjem i traženjem odabrao načine realizacije mužjaka. Ako se ovo ostavi bez nadzora, počinjem naletjeti na posao, zapovijedati kod kuće i svađati se sa svojim mužem. Kakvo sam rješenje pronašao?
Imam jedan hobi od djetinjstva. Od 94. godine navijam za talijansku nogometnu reprezentaciju. Općenito, jako volim lijepi talijanski nogomet. Nisam ludi obožavatelj. Utakmice gledam kod kuće, sa suprugom i djecom. Preko krigle čaja i kriške pite. A za sada samo sanjam da ću biti na stadionu Serie A (tamo definitivno neću ići bez supruga). Pratim uspjeh reprezentacije. Volim razgovarati sa suprugom nakon meča o taktici i strategiji tima. Inače, dijeliti takve hobije sa suprugom još je bolje, zanimljivije i korisnije. Za oboje. Ali i bez fanatizma – ako, primjerice, ne voli nogomet, to je njegovo pravo.
Drugi hobi neočekivano se pojavio. Konačno smo kupili bicikle prije nekog vremena. Bilo je vrlo zastrašujuće – hoću li moći nositi dijete ako i sam nisam klizao 10 godina? No, pokazalo se – ovo je najispravnija odluka u posljednjih nekoliko godina.
Svake večeri se obiteljski vozimo. Bez cilja samo vozite. Djeca čekaju i već im se jako sviđaju ove šetnje – i sami se penju na stolice. Matvey zapovijeda: „Mama, sjedni! Klizaj Matvey! ” Nakon takve šetnje uvijek se osjećam dobro. I udahnula zrak poput žene. I razgovarali smo s obitelji. I tijelo je dobilo dobar teret (ovdje smo se izgubili i lutali gotovo 3 sata :)). I usput, vozim se u haljini 🙂
Takvih načina može biti mnogo. Glavno je da vam ne unište zdravlje (iz tog razloga sam se jednom odmaknuo od planinskog turizma, gdje sam morao nositi ruksake od 20-30 kg) i vaše veze.
Možda volite vožnju ili ribolov ili uživate raditi projekte. Zašto ne? Ako vam sve ovo ne smeta u ženskom dijelu? Ako djecu vozite automobilom na bazen, a radite 3-4 sata za dušu?
Općenito, uvijek vas pitam – bez fanatizma. Nemojte fanatično rano prestati jesti meso. Sve mora biti svjesno – inače će doći do snažnog povratka. Razvoj je već težak proces – dva koraka naprijed, jedan natrag. A fanatičnim skokom od dvadeset metara odjednom, vraćanje može biti dvostruko jače.
Ne pritišćite u sebi muško – bolje razvijajte žensko. Posvetite puno pažnje ženskom, ostvarujući muško na sigurnom mjestu. I tada neće biti problema s tranzicijom.
Pazite na sebe, slušajte svoje srce – i svjesno se promijenite. Razumijevanje što radite i zašto.
Olga Valyaeva

Prednosti kupona

Izrez kupona je jedan od najčešće korištenih oblika štednje novca. Od izrezivanja kupona iz lokalnih novina do dobivanja kupona od