HEKLANJE

Gradski stres uzrokuje seksualnu disfunkciju!

TEMU APP 100 E KUPON

Rekavši da stres zbog života u gradu uzrokuje mnoge probleme u svakodnevnom životu, dr. Özcan Kılıç O. Kafalı rekao je, “Uzrok seksualnih disfunkcija može biti fizički (organski) ili psihološki”, rekao je dajući važne informacije. Uzrok seksualnih disfunkcija može biti fizički (organski) ili psihološki. Ponekad se seksualne disfunkcije koje se javljaju nakon tjelesnih bolesti ili upotrebe određenih lijekova (poput lijekova koji se koriste za astmu, krvni tlak i želučane probleme) mogu još više zakomplicirati dodavanjem psiholoških problema izazvanih stresom.
Urođene osobine, uvjeti odrastanja, obiteljski stav i odnos prema seksualnosti, obrazovanju, psihološkim traumama i stresu utječu na zdravu seksualnost. Osim toga, nepotpune i netočne informacije o seksualnosti, pretjerana očekivanja, komunikacijski problemi između supružnika također utire put seksualnim disfunkcijama.
Svaka treća osoba ima seksualne probleme
Suprotno uvriježenom mišljenju, seksualni su problemi prilično česti. Studije su pokazale da svaki treći čovjek u svom životuseksualna disfunkcijaoznačava situaciju koja udovoljava dijagnostičkim kriterijima. Najčešći spolni poremećaji u našem društvu kao razlog prijema u psihijatrijske ambulante su; problemi s erekcijom, prerana ejakulacija, orgazmički poremećaji i vaginizam. Događaji koji uzrokuju nevolju i tugu, poput ekonomskih problema, bolesti rođaka ili procesa tugovanja ili životni problemi mogu smanjiti seksualnu želju.
Stres u gradu pokreće seksualnu disfunkciju
Stres zbog života u velikim gradovima može uzrokovati seksualnu disfunkciju. Kronični stres, koji može biti dio urbanog života, također može utjecati na vašu seksualnost. Akutni stres može se lako primijetiti, dok kronični stres može biti podmukao. U takvim slučajevima izlučeni hormoni stresa utječu na mnoge organske sustave i uzrokuju mentalne poremećaje, uključujući razne tjelesne i seksualne disfunkcije. Kronični stres može dovesti do mnogih psihijatrijskih poremećaja poput depresije i anksioznih poremećaja. Ali to je moglo utjecati i na vašu seksualnost. Pa, kako možemo razlikovati seksualnu disfunkciju uzrokovanu kroničnim stresom? Ako su se određeni simptomi, koji su pokazatelji kroničnog stresa, počeli prije ili otprilike u isto vrijeme kada i vaša seksualna disfunkcija, trebali biste obratiti pozornost na njih.
Podijelite ove probleme sa supružnikom ili bliskim prijateljima
Pripazite na simptome koji traju neko vrijeme, ali su primjetni tek kasnije kad obratite pažnju. Nevoljkost za komunikacijom, izbjegavanje socijalnih okruženja, spavanje ihrana Mogu biti prisutni jedan ili više simptoma kao što su promjena navike, smanjenje motivacije, poremećaj koncentracije, razdražljivost ili netolerancija, nejaka glavobolja, osjećaj tjelesne napetosti i pojačano pušenje i konzumacija alkohola.
Kronični stresori su različiti za sve. Kao i kod svakog poremećaja, važno je otkriti i ukloniti uzrok ako se to može učiniti prije. Ako kratkoročno ne možete ukloniti uzrok, pokušajte svoje probleme sagledati iz različitih perspektiva. Podijelite ove probleme sa supružnikom ili bliskim prijateljima. Shvatite što vam treba i poduzmite male korake kako biste zadovoljili svoje potrebe.
Nađite vremena za svoje hobije i najmilije. Osim toga, ako je moguće, redovito vježbanje na otvorenom također vam može biti dobro. Pokušajte vratiti način spavanja i prehrane. Također, vježbe disanja i opuštanja pomoći će vam da se opustite. Unatoč svemu tome, ako imate poteškoća u suočavanju sa stresom i ako se vaša seksualna disfunkcija nastavi, nemojte se ustručavati obratiti se stručnjaku.