HEKLANJE

Gripa kod kuće – kako se ne zaraziti od članova kućanstva?

TEMU APP 100 E KUPON

Potreban je samo jedan član obitelji da oboli od gripe ili SARS-a, jer za nekoliko dana svi ostali članovi obitelji obole od vrućice i sličnih simptoma. Poznata situacija? Čak i ako ne izbjegavate kontakt s pacijentom oboljelim od gripe ili SARS-a, kao što savjetuju liječnici (u istoj ste sobi i morate se brinuti o njemu) – možete značajno smanjiti rizik od infekcije. Ovi jednostavni savjeti pomoći će vam da se borite protiv infekcija i naučite kako od obitelji ne zaraziti gripu ili SARS.
Ako njegujete bolesnu osobu, nije suvišno nositi zavoj od gaze. Pripazite da pacijent prilikom kašljanja ili kihanja rukom pokrije usta, inače se “bacili” vrlo brzo šire i na druge.
Prije svega, dajte pacijentu neke osobne higijenske predmete – posuđe, ručnike i posteljinu. I perite ruke sapunom što je češće moguće. Imajte na umu da virusi dugo žive na predmetima koje koristi zaražena osoba, a ako ih dodirnu zdravi članovi kućanstva, također imaju rizik od zaraze.
Ne zaboravite prozračiti sobu u kojoj je pacijent. Virusi ne podnose svježi zrak. Samo pripazite da nema propuha, a beba je dobro pokrivena ili je za vrijeme provjetravanja premješteno u drugu sobu. Iz istog razloga potrebno je što češće provoditi mokro čišćenje u zatvorenom, bilo bi dobro to obaviti barem za jedan dan i svakodnevno brisati namještaj vlažnom krpom.
Nije potrebno držati četkicu za zube oboljelog člana obitelji zajedno sa svim ostalima.
Kad je prerano uzimati lijekove, vrijeme je za prevenciju, aromaterapija će vam pomoći. Eterična ulja lavande i jele imaju antimikrobna i dezinficirajuća svojstva. Sprečavaju širenje infekcije dezinfekcijom zraka. Možete kapnuti 2 kapi ulja na list papira i staviti ga, na primjer, na lampu ili samo na bateriju. Isparljivi sastojci će ispariti i zaštititi vas od klica.
Ako nemate pri ruci esencijalna ulja, možete upotrijebiti još jedan narodni recept za dezinfekciju zraka. Narezane kriške češnjaka rasporedite po sobi: hlapljive sastojke koje sadrži mogu suzbiti viruse.
I ne zaboravite uzimati antivirusne lijekove koji su stvoreni za sprečavanje gripe i SARS-a. Sada znate odgovor na pitanje kako ne dobiti gripu ili SARS, ako cijela obitelj ima vrućicu.

ASP protiv PHP-a

Pri izradi web stranica, ASP i PHP su vrlo popularni jezici. Evo mog mišljenja o tome je li ASP ili