HEKLANJE

Hladnjaci čuvaju svježinu i hranidbene vrijednosti namirnica

TEMU APP 100 E KUPON

Očuvanje svježine i hranidbene vrijednosti namirnica nezamislivo je, baš kao i svako kućanstvo, bez kvalitetnog hladnjaka. Izuma među bijelom tehnikom koji se od svojeg prvog pojavljivanja do današnjih dana prilagođavao našim željama i potrebama. Na tržištu danas tako možemo pronaći hladnjake različitih veličina, boja pa i uzoraka, a to je uz visinu energetskog razreda i raspored koji skriva u unutrašnjosti postalo i glavni kriterij prema kojemu ćemo ga odabirati.
Potrebe osvježavajućeg mini bara kakve nalazimo po hotelskim sobama zadovoljit će tako već mini hladnjak, malih dimenzija, s nekoliko polica za smještaj ponuđenih pića. Suvremeni modeli ove vrste hladnjaka, baš kao i njihove nešto veće verzije, mogu se pronaći i u varijacijama specijaliziranim za vino koje pored atraktivna dizajna krasi i podešavanje temperature na dodir.
Ukoliko ste samac, imate vikendicu ili mali broj članova kućanstva tada već moderne verzije malih hladnjaka zapremnine tek nešto više od 100 litara sasvim sigurno mogu zadovoljiti vaše potrebe, a velik broj ovih modela može se pohvaliti i ledenicom dovoljno velikom da ne ostanete bez leda, sačuvate sladoled i, uz dobro promišljen raspored, još pokoju namirnicu.
Pa ipak, velika većina nas uglavnom se odlučuje za standardnu veličinu ovog rashladnog uređaja pri čemu se podrazumijeva nekoliko polica, puno dodatnog prostora s unutrašnje strane vrata, ladica i dakako ledenica. Svemoguće kombinacije koje prilikom izabiranja možemo pronaći tako mogu imati rešetkaste metalne ili pak staklene police, posebne odjeljke za boce ili jaja i još kojekakve dodatke koji vam možda nikada ne bi pali napamet, ali ste na kraju zahvalni jer ih se netko sjetio. Što se tiče dijela hladnjaka predviđenog za zamrzivač, ovdje ćete se također moći odlučiti između modela čiji će omjer hladnjaka i ledenice biti pola-pola, nešto manji ili pak zauzeti samo jednu pregradu s vratima u najvišem dijelu hladnjaka.
A ukoliko uz sve navedeno prosječna zapremnina od oko 280 litara kakvu standardni hladnjaci uobičajeno imaju, ne zadovoljava vaše potrebe, a možda niti one estetske, to će svakako uspjeti hladnjacima s dvostrukim vratima kakvi su nam zapeli za oko u američkim filmovima, a onda se u velikom stilu i ušuljali na tržište. Popularni naziv „američki frižider „ koji ih prati ne treba posebno objašnjavati, ali bismo možda mogli reći da velika rashladna unutrašnjost koja se iza vrata skriva također dolazi u željenoj kombinaciji hladnjaka i zamrzivača, a ukoliko se odlučite za model s posebnim dodatkom instaliranim s vanjske strane vrata, vaš „amerikanac“ biti će vam konstantno na usluzi, spreman isporučiti kockice leda i hladnu vodu.
Ono što još preostaje za spomenuti jest da ukoliko vam je vanjski dizajn hladnjaka apsolutno nebitan i zamislili ste nešto drugačiji raspored u kuhinji, svi spomenuti modeli osim u samostojećoj, mogu se naći i u ugradbenoj verziji. Izbor je na vama samima, no savjet je da prije kupovine potražite najbolje rješenje i prođete najpovoljnije!

Najbolji savjet o novcu ikada

Želite li znati najbolji savjet koji možete dobiti o novcu? Evo ga… Recimo da primate redovitu mjesečnu plaću od posla

Osnove višestruke Mastercard kartice

Osnove višestruke Mastercard kartice Kreditna kartica je blagodat napredne civilizacije koja je revolucionirala koncept trošenja i prijenosa novca. Pomak je