HEKLANJE

Hrana koja poboljšava pamćenje?

TEMU APP 100 E KUPON

Mladi koji čitaju knjige prije ispita trebaju imati dobro pamćenje kako bi uživali u životu. Uzrok oštećenja pamćenja, kao što je poznato u medicini, može biti stres, jak mentalni stres i stalna koncentracija pažnje te, naravno, gubitak pamćenja tijekom godina. Ako nađete pogreške u pamćenju datuma, događaja, važnih stvari i poteškoće u razumijevanju, prvo morate provjeriti što i kako jedete. Možda će se promjenom prehrane poboljšati pamćenje i raspoloženje.
Ako želite sačuvati svoje pamćenje, od danas se morate sjećati najvažnijih pravila za izgradnju prehrane. Da bi vaša mentalna sposobnost bila u dobroj formi, hrana mora sadržavati ugljikohidrate, proteine, vitamine i minerale.
Više bikarbonata sadrži proizvode od brašna – tjesteninu, rezance, tjesteninu , kruh. To su glavni izvori energije za mozak.
Žumanjak sadrži visoku koncentraciju fosfora i esencijalnih masnih kiselina. Preporučuje se jesti najmanje 4 jaja tjedno.
Ljekarne imaju gotove pripravke od fosfora, čak se kombiniraju s vitaminima B skupine, koji poboljšavaju aktivnost živčanog sustava. Znanstvenici nutricionisti tvrde da ih studenti posebno žele koristiti prije ispita.
Mrkva je jedno od povrća protiv starenja zbog svojih antioksidativnih svojstava. Preporučuje se konzumacija soka od mrkve najmanje dva puta tjedno.