HEKLANJE

I evo, stojim pred vama u bijelim čarapama, lijepa …

TEMU APP 100 E KUPON

Apsolutno je prekrasna priča o ženi koja je oprala bijele čarape. Kći žene bila je plesačica. I nakon svakog nastupa, žena je te čarape namočila u bjelinu, trljala, kuhala, izvodila ritualne plesove, ali svejedno, čarape su izgubile svoju snježno bijelu oštru nevinost.
A onda je jednog dana poznati policajac posjetio ovu ženu, pogledao sve njezine napore i obećao naučiti kako bijele čarape uvijek izgledati kao nove. Sutradan mu žena rado predaje prljave čarape, on ih uzima, baca u kantu za smeće i vadi nove iz džepa.
Pokazalo se da je tajna savršenih bijelih čarapa jednostavna: gdje god trebate biti u savršenim bijelim čarapama, oblačite nove djevičanske čarape. Na svim ostalim mjestima nosite crne, ružičaste, ljubičaste, točkice, pruge, jednoroge i kornjače.
Čini mi se da je ovo savršeno rješenje. Nemojte biti ubijeni tamo gdje vas ne mogu ubiti.
Možete reći: “Pa, ovo je novac.” Jesu li deterdžent za pranje rublja, izbjeljivači, sredstva za uklanjanje mrlja, struja, voda i vaše dragocjeno vrijeme slobodni? Koliko često nosite bijele čarape?
Ja sam za to da svoj život učinim što jednostavnijim, a sebe što težim. Komplicirajte se razvijajući se kao specijalist, kao kreator, razvijajte svoj mozak i svoje vještine. Razvijajte svoje razmišljanje i neprestano se educirajte.
Ako trebate biti u bijelim čarapama, budite u bijelim čarapama. Ako morate uložiti puno nepotrebnih napora da biste bili u bijelim čarapama, onda ovo nije strategija. Ako se morate ubiti zbog nečega što se može riješiti jednim odlaskom u trgovinu, onda je ovo opet tako-tako strategija.
Slušajte dobru glazbu. Čitajte dobre knjige. Gledajte dobre filmove. Naučiti. Bavite se sportom. Igrajte se sa svojom djecom. Zagrlite svoje najmilije. Nazovite roditelje. Budite dobri prema sebi. Često su standardi kojih se pokušavamo pridržavati nedostižni. Važno je prepoznati da se toliko trudite, da puno radite za sebe.
Pokažite milost kupujući paket bijelih čarapa za prekrasan stalak kada to trebate. Ostatak vremena provedite na doista važnim stvarima.
Elena Pasternak