HEKLANJE

Idemo u Maldive

Ako razmišljate o organizaciji putovanja na Maldive , bilo bi vam korisno znati da je najbolje vrijeme za posjet Maldivima uglavnom od studenog do travnja , tj. U “sušnom razdoblju”, kada su dani sunčani i temperature prosječno oko 31,5 stupnjeva. U svakom slučaju, i kao što možete zamisliti, tropske temperature i raznoliki izleti i aktivnosti izvedivi tijekom cijele godine pogoduju putovanju na Maldive uistinu u bilo koje godišnje doba. Savršeno odredište za uživanje u bilo koje doba godine, bilo za obiteljski izlet ili romantični bijeg u dvoje. Štoviše, s 1192 koraljnih otoka okupljenih u 26 atola i raštrkanih među smaragdnim vodama Indijskog oceana , Maldivi iznenađuju izvanrednom turističkom ponudom i savršeno su odredište za zadovoljenje bilo koje vrste putnika.
Nije lako odabrati najljepše atole na Maldivima, a možda ćete odlučiti uzeti u obzir nekoliko čimbenika pri odabiru mjesta na Maldivima. Mogli biste se odlučiti za sjajni sjeverni atol Male , u kojem se nalazi glavni grad Male i gdje se nalazi međunarodna zračna luka ; ili za atol Ari , jedan od najpoznatijih atola na Maldivima, s brojnim ekskluzivnim i luksuznim odmaralištima; do prekrasnog Baa Atoll , raj za ronjenje i snorkeling entuzijasta, proglašen rezervatom biosfere od strane UNESCO-a zbog svoje izuzetne biološke raznolikosti.
Što raditi na Maldivima
Ronjenje i ronjenje
Maldivi se mogu pohvaliti s oko 5% svjetskog koraljnog grebena , baštinom od neprocjenjive vrijednosti i ljepote koju čini više od 250 vrsta različitih koralja , stotine vrsta raznobojnih riba i sisavaca, kojima se treba diviti tijekom sesija ronjenja s maskom ili dublje. uz nezaboravno ronjenje. U raznim odmaralištima i pansionima raštrkanim po otocima pronaći ćete mnoga središta i škole kako bi se ovim disciplinama pristupili na siguran način i uživali u neusporedivom podvodnom svijetu. Plivanje među kornjačama, morskim psima i mantama bit će nevjerojatno iskustvo!
Aktivnosti na vodi
Otprilike 99% maldivijskog teritorija čini voda. Kristalno čiste vode bistre i prozirne plave boje u koje ćete se uroniti, ali i doživjeti na više avanturistički način, uključujući vožnju čamcem na banani s prijateljima, adrenalinske vožnje na jet skijima ili wakeboarding i kite surfanje. Mnogo je aktivnosti za ljubitelje vodenih sportova ili bilo koga tko želi doživjeti nešto novo i doživjeti dodatno uzbuđenje.
Promatranje dupina
Među najpopularnijim izletima tijekom putovanja na Maldive, posebno pogodnim za iznenađenje mališana, postoji i onaj koji će vas odvesti do uočavanja dupina u njihovom prirodnom staništu. Na brodu prekrasnog dhonija , tradicionalnog maldivijskog čamca, i za nekoliko minuta plovidbe doći ćete do mjesta gdje možete uočiti ove prekrasne kitove i pokušati se fotografirati dok iskaču iz vode. Jedinstven , zabavan i uzbudljiv događaj koji predlažemo da ne propustite.
Roštilj u zalazak sunca
Svaki trenutak u danu na Maldivima dobiva drugačiju vrijednost, ali zalazak sunca uvijek uspijeva iznenaditi i dati trenutke na blago dugo vremena. Dan koji prođe u tirkiznim vodama arhipelaga oboji sve ružičasto i stvori pravu atmosferu za uistinu romantičnu večeru na plaži . Bosi na pijesku, zauzmite mjesto za stolom, među svijećama i lampicama i mirisima tradicionalne kuhinje . Roštilj za zalazak sunca potreban je da biste završili savršen dan na maldivijskom otoku.
Posjet otocima
Naseljeno je oko 200 od gotovo 2000 otoka u arhipelagu Maldivi . Posjet jednom ili više njih savršen je ključ za pristup svijetu bogatom bojama, tradicijom i poviješću . Jednostavan svijet, gdje život teče polako i s drevnim ritualima. Prošećite se ulicama glavnog grada Malè ili jednim od ostalih naseljenih centara, promatrajte život ribara i dolazak i odlazak tradicionalnih dhonija; priuštite si egzotično piće u jednom od malih barova koji poslužuju kokosove sokove; i provedite neko vrijeme na užurbanim tržnicama, buticima i soukovima gdje možete kupovati saronges vrlo živahnim uzorcima, predmetima od sedefa ili drveta , srebrnim draguljima i drugim jedinstvenim komadima lokalnih obrtnika.
Vjenčanje na plaži
Zašto ne? Čarolija Maldiva prožima sve i spremna je pružiti vam nezaboravno iskustvo, očarano šarmom egzotičnog i magnetskog otoka. Napokon ste na jednom od najromantičnijih mjesta na svijetu i obnavljanje obećanja o ljubavi na plaži mogla bi biti uistinu prekrasna ideja. Iznad svega, ako želite iznenaditi svoju dragu i podijeliti s njom intiman i poseban trenutak , biti zauvijek dragocjeni.
Masaže i ugađanje u toplicama
Okruženi mangrovim šumama i tropskim biljkama, jezici bijelog pijeska i spokojan horizont koji obuhvaća sve, odvajanje vremena i uspostavljanje ravnoteže tijekom putovanja na Maldive je pravilo. Još bolje ako ih razmazite ritualima ljepote i jedinstvenim iskustvima koja će stres i brige moći zamijeniti stanjem mira i blagostanja. Ne samo lječilišta najluksuznijih odmarališta, već i središta najjednostavnijih pansiona i hotela moći će vas dočekati i pružiti vam dragocjene trenutke u kojima se možete isključiti. Očekuju vas masaže , personalizirani tretmani ljepote , satovi meditacije i joge , pa tako i jedanbujna priroda koja će vas znati napuniti.
Saznajte više o Maldivima
Da biste saznali više o ovom prirodnom raju i bili u toku s najnovijim vijestima vezanim za Maldive, posjetite visitmaldives.com .

Kupnja gitare online

Internet je promijenio mnoge normalne stvari koje radimo u našim životima. Većina ovih promjena odnosi se na način na koji

Početna ishrana pastrve

Rani stadiji u proizvodnji riba i račića često zahtijevaju poseban režim ishrane, i upotrebu umjetne hrane za ove rane stadije

8 koraka do Facebook avanture

Nekoć društvena platforma za studente, stranica s 40 milijuna aktivnih članova facebook najnovija je krilatica u marketingu društvenih medija. Međutim,