HEKLANJE

Imate li negativne informacije o kreditnoj sposobnosti u svom kreditnom izvješću?

Ako postoje netočne ili nepotpune informacije u vašem kreditnom izvješću:

Obratite se i agenciji za izvješćivanje kredita i tvrtki koja je dostavila podatke Agenciji za izvješćivanje kredita (CRA).



Recite CRA-u pismeno koje informacije smatrate netočnima.

Prema Zakonu o poštenom kreditnom izvješćivanju, davatelj informacija dužan je istražiti i rezultate prijaviti CRA-u. Ako se utvrdi da su informacije netočne, mora obavijestiti sve CRA-e diljem zemlje da isprave vašu datoteku. Ako istraga ne riješi vaš spor, zatražite da vaša izjava u vezi sa sporom bude uključena u vaš dosje. Obavijest o vašem sporu mora biti uključena svaki put kada CRA prijavi negativnu stavku.

Ako su informacije točne, samo vrijeme, naporan rad i osobni plan otplate duga poboljšat će vaše kreditno izvješće. Tvrtke za popravak kreditne sposobnosti reklamiraju da mogu izbrisati lošu kreditnu sposobnost za pozamašnu naknadu. Ne vjerujte.

Prema Zakonu o organizacijama za popravak kredita, tvrtke za popravak kredita ne mogu zahtijevati od vas da platite dok ne obave obećane usluge. Također vam moraju dati:

– kopiju “Prava na dokument o potrošačkom kreditu prema državnom i saveznom zakonu” prije nego što potpišete ugovor;
– pisani ugovor u kojem su navedena vaša prava i obveze; i
– tri dana za otkazivanje bez plaćanja naknade.
– Neke tvrtke za popravak kreditne sposobnosti obećavaju vam pomoći da uspostavite potpuno novi kreditni identitet. Možete biti optuženi za prijevaru ako upotrijebite e-poštu ili telefon za traženje kredita s lažnim podacima. Također je savezni zločin davanje lažnih izjava u zahtjevu za zajam ili kredit, davanje lažnog broja socijalnog osiguranja ili dobivanje identifikacijskog broja poslodavca od Porezne uprave pod lažnim izgovorom.

Ako ste izgubili novac zbog prijevare s popravkom kredita, obratite se državnom ili lokalnom uredu za zaštitu potrošača ili Nacionalnom centru za informacije o prijevarama.

Dug izvan kontrole



Dostupne su usluge savjetovanja kako bi se pomoglo ljudima koji imaju problema s proračunom novca i plaćanjem računa. Kreditne unije, zadružni uredi za proširenje, vojni centri za obiteljske usluge i vjerske organizacije su među onima koji mogu ponuditi besplatno ili jeftino kreditno savjetovanje.

Lokalne, neprofitne agencije koje pružaju obrazovne programe o upravljanju novcem i pomažu u izradi planova otplate duga djeluju pod nazivom Consumer Credit Counseling Service (CCCS). Oni su članovi Nacionalne zaklade za potrošačke kredite (NFCC). Kako biste locirali agenciju koja vam je najbliža, nazovite 1-800-388-2227 ili posjetite www.nfcc.org.

Nekoliko nacionalnih neprofitnih organizacija također pruža informacije i pomaže ljudima s problemima duga putem telefona i interneta.



Američko savjetovanje o potrošačkim kreditima.
InCharge institut Amerike.
Money Management International.
Myvesta.

Tipično, savjetovalište će dogovoriti niže isplate s vašim vjerovnicima, a zatim izvršiti isplate novcem koji im šaljete svaki mjesec. Trošak postavljanja ovog plana upravljanja dugom plaća vjerovnik, a ne vi. Postavite ova pitanja kako biste pronašli najboljeg savjetnika za sebe:

Koje usluge nudite? Potražite organizaciju koja nudi savjetovanje o proračunu i tečajeve upravljanja novcem, kao i plan upravljanja dugom.



Nudite li besplatne informacije? Izbjegavajte organizacije koje naplaćuju informacije ili vas tjeraju da prvo navedete puno pojedinosti o svom problemu.

Kolike su vaše naknade? Postoje li naknade za postavljanje i/ili mjesečne naknade? Uobičajena naknada za postavljanje je 10 USD. Ako plaćate puno više, možda ćete vi biti taj koji će namjestiti.

Kako će funkcionirati plan upravljanja dugom? Koja dugovanja mogu biti uključena u plan i hoćete li dobivati redovita izvješća o svojim računima?

Možete li natjerati moje vjerovnike da snize ili ukinu moje kamate i naknade? Ako je odgovor potvrdan, obratite se svojim vjerovnicima kako biste to potvrdili.

Što ako si ne mogu priuštiti da ti platim? Ako vam neka organizacija ne želi pomoći jer ne možete platiti, otiđite po pomoć negdje drugdje.

Hoćete li mi pomoći da izbjegnem buduće probleme? Stvaranje plana za izbjegavanje budućih dugova jednako je važno kao i rješavanje trenutnog problema duga.

Hoćemo li imati ugovor? Sva usmena obećanja trebaju biti u pisanom obliku prije nego što platite novac.

Jesu li vaši savjetnici akreditirani ili certificirani? Legitimne tvrtke za kreditno savjetovanje povezane su s Nacionalnom zakladom za kreditno savjetovanje ili Udrugom nezavisnih agencija za kreditno savjetovanje.

Nažalost, pošteni kreditni savjetnici imaju mnogo suparnika koji su više zainteresirani da vam uzmu novac nego da vam pomognu. Mogu učiniti više štete nego koristi. Crvene zastave su:

Velike naknade unaprijed. Ugledna agencija za kreditno savjetovanje poslat će vam besplatne informacije o sebi i uslugama koje pruža, a da od vas ne traži da date bilo kakve pojedinosti o svojoj situaciji.

Nerealna obećanja. Neke tvrtke lažno tvrde da mogu riješiti probleme za novčić na dolar ili ukloniti negativne informacije iz vašeg kreditnog dosjea.

Provjerite sa svojom lokalnom agencijom za zaštitu potrošača i Better Business Bureau jesu li podnesene pritužbe na tvrtku.