HEKLANJE

Instagram će revidirati pravila za objavljivanje golišavih fotografija

Razlog promjene bile su optužbe za diskriminaciju – iznio ih je crni plus-size model Nyomi Nicholas-Williams. Pokušala je dobiti odgovor od vodstva društvene mreže nekoliko mjeseci, navodi The Guardian.
U kolovozu je Nyomi otkrio da su fotografije na kojima se model vidi polugola cenzurirane. Instagram je to objasnio kao kršenje pravila platforme.
“Na Instagramu svakodnevno postoje milijuni golišavih i vitkih bijelih žena. No je li zabranjeno punašnoj crnki pokazivati ​​svoje tijelo? Bio sam šokiran. Bilo je to kao da me pokušavaju ušutkati. ”
Nyomi Nicholas-Williams
Nyomi je pokrenula kampanju u kojoj je tražila da Instagram objasni odluku o uklanjanju fotografije. Pridružile su joj se i druge žene, što je rezultiralo oznakom #IWantToSeeNyome (#IWantToSeeNyome).
Ovog tjedna predstavnici Instagrama rekli su da će revidirati svoju politiku objavljivanja golih fotografija – nova pravila već se razvijaju. Naomi je sretna s ovom odlukom, ali priznaje da to nije kraj.
„Ovo je ogroman korak i drago mi je da je dijalog napokon započeo. Želim biti siguran da me poštuju i da mogu koristiti platformu onako kako to rade drugi – bez straha od cenzure. ”
Nyomi Nicholas-Williams
Sličan se incident dogodio prije nekoliko dana kada je komičarka Celeste Barber objavila parodiju na fotografiju Candice Swanepoel. Instagram je utvrdio da je fotografija Barbera kršila pravila – ali original je ostao netaknut. Predstavnici platforme prepoznali su ovo kao pogrešku i ispričali se Celeste.