HEKLANJE

Internet Zarada sa Affiliate Programima

TEMU APP 100 E KUPON

Internet Zarada – Affiliate ProgramiAko je Internet zarada jedini razlog zbog čega imate svoj blog, affiliate programi su najbolji način da to ostvarite. Imati svoj Internet posao je želja mnogih iako mnogi ne uspiju u tome.
Iako su u izgled svog bloga uložili mnogo truda, glavni razlog njihovog neuspjeha je što su premalo svoje pažnje posvetili na posjetitelje tj. potencijalne kupce.
Možete imati odličan blog ali ako nemate dovoljan broj posjetioca vaša Internet zarada će biti vrlo mala (ili nikakva) a to je glavni razlog odustajanja i propadanja vašeg Internet posla.
Prilikom pisanja morate obratiti pažnju na SEO optimizaciju koja je najvažnija da bi imali besplatne posjetioce koji dolaze preko Internet tražilica a kad imate mnogo posjetioca i vaša Internet zarada će biti odlična.
Već sam pisao o Internet zaradi sa Google oglasima koje bi svi trebali koristiti jer su jedan od najlakših načina Internet zarade. Drugi najpoznatiji način za zaradu na Internetu je zarada sa affiliate programima.
Internet Zarada – Što su Affiliate Programi?
Affiliate programi su posrednici između prodavača i nas koji se registriramo u njihov affiliate program a mi smo posrednici između affiliate programa i kupaca koji do njih dolaze preko linkova na našim web stranicama i blogovima.
Affiliate program nadzire i prati sve aktivnosti, organiziraju sve uplate i pomažu nama kao posrednicima da podesimo affiliate linkove na svojim blogovima. Pored toga, affiliate mreža pomaže u regrutiranju nas posrednika. Affiliate programi nam nude detaljan pregled i analizu svakog klika na naše affiliate linkove i registrira svaku prodaju koja je obavljena putem tih posjeta koje su došle preko naših affiliate linkova.
Zbog toga je Internet zarada preko ovih programa vrlo jednostavna jer nemoramo brinuti o ničemu. Naš posao je da izaberemo proizvod koji želimo promovirat, postavimo affiliate link koji smo dobili na naše stranice i dovedemo potencijalne kupce koje će taj proizvod zanimati.
Affiliate program će se pobrinuti o naplati i isporuci tog proizvoda kupcu nakon uplate, vašoj zaradi kao posredniku koji je doveo kupca i o zaradi vlasniku tog proizvoda.
Internet Posao – Vrste Affiliate Programa
Iako postoji više načina zarade sa affiliate programima ja ću spomenuti 3 najpoznatija načina:
1.Internet Zarada po prodaji (pay-per-sale)
– na ovaj način će vam biti plaćeno za svaki proizvod koji je prodan putem vašeg linka a obično se radi o proviziji koja je najčešće između 50-75%
2. Internet Zarada po dovedenom posjetitelju (pay-per-lead)
– na ovaj način će vam biti plaćeno za svakog posjetioca koji je došao na određenu stranicu putem vašeg affiliate linka i on će morati izvršiti određenu radnju. Od posjetioca se obično traži da daje neke informacije ili ispuni anketu koju vlasnik te stranice može zadržati za sebe ili prodati nekoj drugoj kompaniji.
3. Zarada po kliku (pay-per-click)
– na ovaj način će vam biti plaćeno za svakog posjetitelja kojeg dovedete putem svog affiliate linka bez obzira dali će on nešto kupiti ili ne.
Sve što se događa od trenutka kad posjetilac na vašoj stranici klikne na vaš affiliate link do trenutka kad obavi kupnju i preuzimanje proizvoda prati affiliate program pomoću Internet Cookie (kolačića) koji sadrže identifikacijske brojeve tako da oni znaju koji je affiliate poslao kupca trgovcu.
Iako je posjetilac kliknuo na affiliate link, ne otvara se stranica affiliate programa već će posjetilac biti preusmjeren direktno na stranicu prodavača a to će biti tako brzo da se neće primijeti.
Internet zarada pomoću affiliate programa je jedan od najprofitabilnijih načina zarade i svakako se trebate registrirati na njih kako bi vaš Internet posao bio uspješan. Najpoznatiji blogeri uspješno zarađuju upravo sa affiliate programima pa ne vidim nijedan razlog zašto vi nebi pokušali i imali Internet posao iz snova 😉
Većina affiliate mreža zabranjuje uvredljiv sadržaj a neke od najpoznatijih affiliate mreža su Google Affiliate Network, Commission Junction i ClickBank.