HEKLANJE

Internet Zarada sa Micro-Niche Stranicama (4 Dio)

Internet Zarada – Micro-Niche Stranice
Da bi vaša Internet zarada bila uspješna, ovaj 4. dio je također vrlo važan. U prošlom postu sam govorio o on-page SEO optimizaciji koja je prvi korak prema uspjehu u Google tražilici a sada ću govoriti o drugom, također vrlo važnom koraku a to je off-page optimizacija.
U off-page optimizaciju spada izgradnja dolaznih linkova prema vašim stranicama i njih mora biti što više. Što više ne znači da zanemarite kvalitetu stranica sa kojih povratni linkovi dolaze jer je i to vrlo važno. Vaša Internet zarada ovisi o prometu tj. o broju posjetioca koji dolaze na vaše stranice a njihov broj će biti veći ako ste dobro rangirani u tražilicama.
Što je bolja pozicija u tražilicama to je više posjetioca na vašim stranicama a vaša Internet zarada veća. Prije izgradnje povratnih linkova morate si pripremiti sve što je potrebno.
Internet Zarada – Priprema za Off-Page SEO
Internet Zarada sa Micro-Niche StranicamaPrije početka izgradnje povratnih linkova morate si pripremiti sve podatke koji su vam potrebni. U to spadaju svi URL-ovi stranica i sve ključne riječi koje će vam služiti kao anchor tekstovi. Možete sve podatke spremiti u jednu Excel datoteku gdje spremite puno ime proizvoda, skraćena imena proizvoda (imena koja koristite kao ključne riječi), Naslove postova i njihove URL-e, i poželjno je zabilježiti gdje ste svoje povratne linkove ostavili (na kojim stranicama). Na taj način imate u stupcima sve tipove povratnih linkova a u redcima upišite datume kad ste ih izradili.
Off-Page Optimizacija – Vrste Povratnih Linkova
Ovo su vrste povratnih linkova koje ja koristim kako bih došao na prvu stranicu Google-a:
Linkovi sa Social bookmarking stranica
Article submission stranice
Komentiranje na Blogovima
Linkovi sa stranica koje imaju Visoki PR
Izgradnja Profila na stranicama sa Visokim PR (WEB 2.0 stranice, Forumi itd.)
Internet Zarada – Proces Izgradnje Linkova
5-10 dana nakon što objavite novi post na svom blogu potrebno je upisati njegov URL u Google tražilicu. Ako je vaš post indeksiran, Google će ga prikazati u rezultatima pretrage a ako nije indeksiran morate pokušati nakon nekoliko dana. Nakon što je Google indeksirao vaš post možete početi sa izgradnjom povratnih linkova. Nemojte ništa poduzimati dok Google nije indeksirao vaš post. Vaš WordPress blog je već automatski poslao obavijest svim ping servisima koje ste upisali i to je sasvim dovoljno.
Da bi Internet zarada bila što veća, morate izgrađivati svoje povratne linkove sa relevantnih stranica koje govore o istoj temi i imaju visok PR jer takve povratne linkove google cijeni.
Povratni linkovi nastali razmjenom linkova sa drugim stranicama i sa stranica koje nisu iste tematike nisu poželjni i mogu naštetiti vašem blogu.
Vaša Internet zarada može početi već prvi mjesec a nakon nekoliko mjeseci će se povećati a to je znak da ovakva zarada na Internetu itekako funkcionira. Nakon što izradite nekoliko blogova primijetit će te da neki zarađuju više a neki manje.
Može se dogoditi da jedan blog ima posjetu ali nema prodaje. Iako ima 10-20 klikova dnevno prema prodajnim stranicama nitko nije ništa kupio i vaša Internet zarada je čista „$0,00“. To se može dogoditi jer ljudi jednostavno nemaju naviku kupovati tu vrstu proizvoda putem Interneta već su se došli informirati o tom proizvodu a kupit će ga u nekoj trgovini.
U takvim slučajevima se fokusirajte na one blogove koji vam donose Internet zaradu. Ako je na nekom blogu Internet zarada mala, pokušajte promijeniti temu (izgled) bloga, dodajte više linkova prema prodajnoj stranici ili ih postavite na mjesta gdje će ih posjetioci lakše primijetiti.
Možete pokušati dovesti posjetioce i putem reklamiranja na Google AdWords ili sličnim stranicama. Najviše vremena će vam oduzeti istraživanje koju vrstu proizvoda ponuditi da bi vaša Internet zarada bila što veća. Nesmijete odustajati ako vam je zarada mala prvih nekoliko mjeseci jer imate 1-3 prodaje mjesečno. Dajte svojim stranicama više vremena i Internet zarada će se s vremenom povećati.
Kada vam vaš Internet Posao krene i zarada bude sve veća, poželjet će te izraditi još više Micro-Niche stranica kako bi vaša Internet zarada bila što veća.
Internet Zarada sa Brad Callen’s Niche Finder Alatom
Brad Callen je tvorac izvrsnog alata za pronalaženje ključnih riječi pomoću kojeg možete vrlo brzo i lako pronaći ključne riječi koje nemaju veliku konkurenciju pa će vaš micro-niche blog brže i lakše osvojiti prvo mjesto u tražilicama.
Osim što vam u tri boje pokazuje koje ključne riječi imaju jaku, srednju ili malu konkurenciju on će vam ponuditi i naziv domene za svaku ključnu riječ i kolika je dnevna i mjesečna potražnja za te ključne riječi. Pokazat će vam i kolika će Internet zarada biti na Google oglasima koje imate na svojim stranicama.