HEKLANJE

IPHONE ZAŠTITA OD PROVALJIVANJA

U vaš Iphone može spremiti veliku količinu podataka kao što su npr. imena, adrese, brojeve, lozinke, rođendane itd. Iphone bi mogao biti pravi plijen za nekog kog zanimaju takve informacije. Zato na vašem Iphonu postoje koraci kojim možete jednostavno i sigurno zaštititi svoje podatke od znatiželjnih pogleda.
Prvi korak u sprječavanju je fizički pristup vašem mobilnom uređaju. Ako ste udaljeni od kuće držati ga sa sobom. Ne ostavljajte ga na sumnjivim mjestima. Iphone ima ugrađene postavke sigurnosti tako ako dođe u sumnjive ruke opet može biti siguran. Treba uključiti kod za zaključavanje, znači postaviti četiri znamenke koje se moraju unijeti pri ulasku u softwer vašeg Iphona. Najbolje je u dnu ekranu lock navest najduže vrijeme otključavanja jer ako ga izgubite u gradu, parku, tramvaju itd. produžuje vrijeme za pronalazak. Najduže vrijeme je 4h. Postoji još jedna opcija u sigurnosti vašeg iphona je Auto-Lock to se odnosi na automatsko isključivanje vašeg ekrana na mobilnom uređaju nakon određenog vremenskog razdoblja. Ako vam se sve ovo ne čini praktičnim ili dovoljno sigurnim postoji još jedna opcija 3 rd party aplikacija za pohranu je odlična ideja. Ta aplikacija će strogo držati zaštićene sve vaše bitne podatke (lozinke, brojeve telefona, neke povjerljive podatke). Za pristup toj opciji trebali biste staviti potpuno drugu lozinku, nikako ne istu kao pri zaključavanju vašeg iphona u slučaju da bude ugrožen teže se dolazi do podataka. Zadnja opcija što se tiče sigurnosti mobilnog uređaja je omogućiti sinkronizaciju s računalom tako ako izgubite iphone ne izgubite bitne podatke.
Za to se pobrinuo SplashID od SplashData, 1Password Pro od Agile i još mnoge druge. Uz sve ove zaštite najbolje je vaš mobilni uređaj držati uza sebe a kao lozinke ne staviti neke povezane i najčešće lozinke, nego nešto ne bitno i ne povezano s vama.