HEKLANJE

ISKORISTITE DODATNO UMANJENJE POREZNE OSNOVICE DOHOTKA

Obrtnici ukoliko su u 2015. godini zaposlili osobu koja je bila najmanje 1 mjesec prijavljena u HZZ-u te sklopili s njom/njim ugovor na neodređeno vrijeme, mogu si dodatno umanjiti poreznu osnovicu prilikom podnošenja godišnje porezne prijave za iznose isplaćene neto plaće i uplaćenih doprinosa za tog radnika.
Razdoblje korištenja ove olakšice je godina dana od dana zaposlenja novog radnika, što znači da se olakšica može prenijeti i u 2016. godinu ako je novi radnik prijavljen tijekom 2015. (na primjer od 01.05.2015. -30.04.2016.).
Ako obrtnik u poreznom razdoblju sklopi ugovor s novim radnikom na neodređeno vrijeme, a u istom periodu raskine iz bilo kojih razloga ugovor sa “starim” radnikom, olakšica za novog radnika se može koristiti kao razlika uplaćenih plaća i doprinosa za novog radnika i plaća i doprinosa starog radnika koji bi u tom vremenu ostvario pravo na plaću da je ostao u radnom odnosu.
Dakle, obrtnici imaju dva puta pravo koristiti izdatak s osnove plaće i doprinosa za novog radnika i to redovno kroz KPI pri isplati plaće i doprinosa, a drugi puta na kraju godine zbrojno kod podnošenja porezne prijave.

Sjetva i njega nasada graha

Sjetva graha počinje drugom polovicom travnja kad se temperatura zadrži na oko lO°C drugom polovicom travnja kad se temperatura zadrži

Članci – stvarno djeluju

Prije nekoliko godina započeo sam internetsko poslovanje. U to vrijeme područje u koje sam ulazio nije bilo toliko prenatrpano, algoritmima