HEKLANJE

Iskreni razgovor o prekrasnoj, poslušnoj kosi

Najbolja stvar u toplim mjesecima? Za mnoge je to vrijeme. Najgora stvar? Za neke je to ono što vrijeme čini kosi.

Kovrčavi učinak topline i vlage na kosu može biti djevojčin najgori neprijatelj, posebno za one koje traže meke, zaglađene valove ili urednu, ulaštenu kosu – najzgodniji izgled ove sezone. Na sreću za 60 posto Amerikanki koje svoju kosu definiraju kao kovrčavu, valovitu ili neukrotivu, postoje novi sustavi i proizvodi koji pomažu pobijediti faktor kovrčavosti i oblikovati kovrčavu ili neposlušnu kosu u glatke, jednostavne pramenove.



Dugotrajni sustavi za ravnanje kose, kao što je termalno ravnanje (poznato i kao “japansko ravnanje”), sve su popularniji, ali su još uvijek vrlo skupi (od 300 do 1000 USD) i nisu dostupni većini žena. To je siguran način da pobijedite kovrčavost, ali kosa ostaje ravna, tako da su mogućnosti stiliziranja – dodavanje kovrča ili valova – nikakve.

Za one koji žele zadržati svoje mogućnosti otvorenima, ali se i dalje bore protiv kovrčavosti, tu je novi kućni, dugotrajni sustav za opuštanje i ravnanje kose koji se zove EasyStraight. Razvio ga je stilist Haime Munoz s Manhattana, a sada je dostupan u Walgreensu, CVS-u, Duane Readeu, Eckerdu, Brooks Pharmacyju i drugim drogerijama za manje od 30 USD.

Omogućuje ženama s kovrčavom ili teškom kosom da opuste svoje pramenove do mekih kovrča ili da odaberu uglađeniji, ravniji izgled. U svakom slučaju, kosa ostaje zdrava i poslušna s dovoljno volumena za oblikovanje u najnovijem izgledu. Proces traje manje od sat vremena, ne zahtijeva štetne toplinske aparate i siguran je čak i za obojenu kosu. Štoviše, traje tri mjeseca, vodeći vas kroz ljeto s glatkim stilom bez kovrča.