HEKLANJE

Ispunjavate li uvjete za studentsku kreditnu karticu?

Fakultetske kreditne kartice su kreditne kartice koje su posebno dizajnirane za studente. Fakultetske kreditne kartice popularnije su poznate kao studentske kreditne kartice. Fakultetske kreditne kartice omogućuju studentima da iskuse prednosti kreditnih kartica mnogo ranije u životu.

Putem sveučilišnih kreditnih kartica studenti mogu naučiti više o kreditnim karticama i njihovoj upotrebi. Zapravo, za većinu studenata njihova je kreditna kartica za koledž njihova prva kreditna kartica koja služi kao ulaz u svijet kreditnih kartica. Neki drugi studenti možda su prethodno koristili dodatne kreditne kartice povezane s računom kreditne kartice svog oca; međutim, i za takve je studente njihova fakultetska kreditna kartica prva koja je doista njihova.



Fakultetske kreditne kartice se u osnovnom smislu ne razlikuju mnogo od drugih vrsta kreditnih kartica; funkcioniraju na isti način kao i svaka kreditna kartica. Međutim, postoje neke razlike, koje u osnovi proizlaze iz činjenice da fakultetske kreditne kartice koriste ljudi koji nemaju prethodnog iskustva s kreditnim karticama i koji možda ne razumiju koncept kreditnih kartica u potpunosti.

Dakle, dobavljač kreditnih kartica je u opasnosti izdavanjem kreditnih kartica (fakultetske kreditne kartice) takvim ljudima za koje nije siguran. Većina studenata također nema kreditnu povijest. U takvom slučaju dobavljač sveučilišne kreditne kartice ne može biti siguran da će na vrijeme primiti plaćanja računa kreditnom karticom (pa čak ni da će ih uopće primiti).

Kako bi spriječio takve rizike, dobavljač kreditne kartice za koledž zahtijeva od roditelja studenta da supotpiše obrazac za prijavu za kreditnu karticu za koledž kao jamstvo. Štoviše, kreditni limit na fakultetskim kreditnim karticama općenito je oko 500 do 1000 USD mjesečno, što je niže od onog za druge kreditne kartice (ovo je kreditno ograničenje općenito dovoljno da ispuni tipične potrebe studenta).

Drugi instrument za smanjenje rizika koji koriste dobavljači sveučilišnih kreditnih kartica jest kamatna stopa ili APR. APR za sveučilišne kreditne kartice općenito je veći od onog za druge kreditne kartice. Opet, ovo je učinjeno kako bi se odvratilo studente od prekomjerne potrošnje na njihovoj fakultetskoj kreditnoj kartici (i konačno da nisu u mogućnosti platiti svoje račune kreditne kartice).

Međutim, ako bismo gledali na ove namete u pozitivnom smislu, otkrili bismo da su oni zapravo u korist studenta (koji se još uvijek obučava da se suoči sa stvarnim svijetom kreditnih kartica). Štoviše, fakultetske kreditne kartice također pomažu studentima u uspostavljanju (dobre) kreditne povijesti što je još jedna važna prednost koja postaje zgodna kada studentu treba bilo koja vrsta zajma u kasnijoj fazi njegovog/njezinog života.

Dakle, studentske kreditne kartice stvarno su nešto o čemu bi svaki student trebao razmisliti. Sve dok se kartice ne zlorabe, dobivanje kreditne kartice dok ste još na koledžu može biti vrlo dobro iskustvo učenja.

Vrste kreditnih kartica

Različite vrste kreditnih kartica su: – Debitne kartice Debitna kartica nije baš kreditna kartica. Kada se vaša debitna kartica zamijeni,

Izbjegnite eBay snajperiste!

Snajpersko djelovanje uvijek se događa kada je ponuda pri kraju. Snajpersko djelovanje je protiv pravila na eBayu, ali u većini