HEKLANJE

Izbacite ove namirnice iz prehrane ako se ne želite ozbiljno razboljeti!

Ne pokušavam te uplašiti. Ovdje sam da osiguram da ste u vlasništvu i zaštićeni. Želim da budete svjesni potencijalnih rizika kako biste mogli donijeti najinformiranije odluke o svojoj prehrani!
Neki liječnici kažu da vas životinjski proteini i proizvodi životinjskog podrijetla mogu ubiti jer začepljuju arterije, podižu razinu kolesterola i povećavaju rizik od srčanog udara. Ali to nije sve. Sirovi životinjski proteini poput piletine, puretine, odreska ili ribe mogu biti vrlo štetni za vašu probavu.
Izbacite iz prehrane sirovo meso i ribu
Ako želite ostati zdravi dulje vrijeme , iz prehrane izbacite tartar odreska, sirovu ribu ili bilo koje druge sirove životinjske bjelančevine . Ako volite ribu ili odrezak, PRIPREMITE ih!
Kad sam bio mlađi, pomogao sam prijatelju u radu na ribarskom brodu. Jednom, dok sam bio na brodu, vidio sam crva kako je iskočio iz ulovljene divlje ribe. Zgrabio sam crva koji se izvijao i počeo ga izvlačiti iz ribe. Dugačka je šest stopa! U jednom je trenutku ovaj crv bio samo maleno jaje unutar ribe, ali dok sam ga pronašao, narastao je do nevjerojatne duljine.
Šest metara dugački, crvi možda neće puzati iz sushija ili sirove ribe koju ste odlučili jesti, ali jajašca crva koja mogu narasti do te dužine mogla bi se jednostavno sakriti u vašoj sljedećoj sirovoj tuni ili lososu. Ako se želite zaštititi od crva i opasnih bakterija, najbolje je izbjegavati jesti sirovu ribu!
Hrana za travu i besplatna paša naspram uzgoja mrijestilišta
Ako u prehranu odlučite uključiti meso i druge životinjske proizvode, odabir kvalitetne hrane može bolje podržati vaše zdravlje .
Govedina u uzgoju trave i pilići s slobodnog uzgoja vjerojatno će sadržavati manje štetnih bakterija od piletine, puretine i drugog mesa koje dolazi od peradi i uzgajališta. Ako ćete jesti meso, kupujte organsko jer još uvijek postoji manja vjerojatnost da sadrži određene opasne sojeve salmonele, E. coli i drugih štetnih bakterija.
Salmonela i druge opasne bakterije mogu se naći s vanjske strane najčešće jajašca. Za razliku od jaja iz mrijestilišta, jaja slobodnog uzgoja rijetko sadrže ove opasne bakterije na ljusci . Međutim, ako patite od virusnih bolesti, neuroloških problema ili vam je dijagnosticirana neka autoimuna bolest, ipak je najbolje izbaciti jaja iz prehrane.
Ne pokušavam te uplašiti. Ovdje sam da osiguram da ste u vlasništvu i zaštićeni. Želim da budete svjesni potencijalnih rizika kako biste mogli donositi najinformiranije odluke o svojoj prehrani!