HEKLANJE

Izbjegnite ove strategije, usrećite posjetitelje svoje web stranice i zaradite novac

Nije tajna da uspjeh vašeg internet marketing poslovanja u velikoj mjeri ovisi o prometu koji ostvarujete. Za Internet Marketer koji želi zaraditi novac, posjetitelj web stranice je vrlo dobrodošla osoba i njegov se posjet s velikim nestrpljenjem očekuje. Kada je to stvarni scenarij, zamislite webmastere koji usvajaju strategije i stvaraju situacije svjesno ili nesvjesno, tjerajući posjetitelje svojih web stranica da se okrenu i pobjegnu s njihovih web stranica. Zašto to učiniti i izgubiti posjetitelje?

Razočaranje i frustracija koju posjetitelji ponekad doživljavaju su takvi da se zaklinju da se više nikada neće vratiti na te stranice i prilika za zaradu je zauvijek izgubljena.



U nastavku su navedene specifične situacije s kojima se posjetitelji susreću dok surfaju internetom u nadi da će pronaći neke korisne informacije.

1. Uputite posjetitelje svoje web stranice da se registriraju prije ulaska na vašu web stranicu, a da im pritom ne date pojma o čemu se radi na vašoj web stranici.

2. Imajte zvučni zapis na svojoj početnoj stranici i natjerajte ga da sluša vašu retoriku, a da mu ne date nikakvu mogućnost da ga isključi.

3. Osigurajte da vaša web stranica ima grafiku i multimediju te da će za preuzimanje biti potrebna najmanje jedna minuta. To će posjetitelju vaše web stranice dati dovoljno vremena da se frustrira, promijeni mišljenje i ode na drugu stranicu.

4. Jednom kada posjetitelj vaše web stranice uđe, zbunite ga bez da mu date koncizne i jasne oznake koje će mu omogućiti da zna gdje se nalazi i kako se kreće.
Također mu nemojte pružati priliku da istraži vašu stranicu i vrati se odakle je došao, već ga zarobite u mreži web stranica.

5. Nastavite često mijenjati lokaciju značajki na vašem web-mjestu čineći redovite posjetitelje i kupce web-mjesta za internet marketing zbunjenima i frustriranima.

6. Nemojte ažurirati sadržaj na svojoj web stranici. Imate stari ili ustajali sadržaj Internet marketinga bez ikakvih naznaka svježeg sadržaja. Prikažite današnji datum za stari sadržaj dajući posjetitelju jasnu naznaku da ste vi
ne samo neaktivan nego i nepošten.



7. Imajte puno tipfelera i gramatičkih pogrešaka. Otežajte čitanje i teksta i boja, pokazujući posjetiteljima vaše web stranice da ste osoba bez sadržaja, a ne da izgledate profesionalno.

8. Oblijepite svoju web stranicu reklamnim bannerima, reklamama i skočnim prozorima na Internetu i tako iritirajte posjetitelje svoje web stranice.

9. Ne provjeravajte svoje web mjesto za neispravne veze. Imati puno neispravnih poveznica i poruka o pogreškama koje smetaju vašim posjetiteljima.



10. Na kraju, dok posjetitelji vaše web stranice namjeravaju napustiti vašu stranicu, poslužite izlazni oglas. i osigurati da jednostavno ne mogu napustiti taj oglas. ili izađite sa svoje web stranice.

Kada se posjetitelj web stranice suoči s ovakvom situacijom, prirodno je očekivati da će biti razočaran, razočaren i frustriran.
Postoje milijuni web stranica na internetu. Ne postoji razlog zašto bi se posjetitelj motao po web stranici koja nije prilagođena korisniku i koja nije korisna. On točno zna što bi trebao učiniti u takvoj situaciji, – da, napusti stranicu.

Kako biste se suočili s tim problemima i zaradili od posjetitelja svoje web stranice, ispravite svoje pogreške, redovito ažurirajte svoju web stranicu i odbacite ove strategije koje zadovoljavaju vaše hirove i želje. Umjesto toga posjetiteljima internet marketinga omogućite web stranicu koja je jednostavna, atraktivna i prilagođena korisniku na kojoj se osjeća kao kod kuće.