HEKLANJE

Izgradite svoj san – pronađite resurse za neprofitne organizacije na mreži

TEMU APP 100 E KUPON

Neprofitna korporacija ima u srcu najbolji interes javnosti. Može imati ekološki, obrazovni, vjerski, znanstveni ili književni fokus (između ostalog). U zamjenu za njihove usluge, javnost može dati donacije tim tvrtkama i zatim odbiti iznos od njihovih saveznih poreza. Na ovaj način, to je situacija u kojoj svi dobivaju.

Iako zvuči prilično jednostavno, neprofitna organizacija može biti kompliciran entitet. Stoga je mudro znati gdje možete pronaći odgovore na mnoga pitanja koja će se sigurno pojaviti. Najlakše je mjesto za otkrivanje ovih pitanja na internetu jer postoje brojne web stranice koje se fokusiraju na sitnice i nedostatke neprofitnih organizacija.



Na primjer, jedno mjesto za početak je tako što ćete se uvjeriti da razumijete neprofitni jezik; drugim riječima, izrazi koji se koriste kada se govori o neprofitnoj organizaciji. Pogledajte ovaj link:

nonprofit.about.com/od/nonprofitstartup/a/glossary.htm

Nakon što se osjećate ugodno s tim žargonom, vrijeme je da svoju neprofitnu ideju pretvorite u stvarnost. Ali prije nego što krenete, provjerite jeste li upoznati s različitim pravnim stvarima uključenim u ovu vrstu tvrtke. Na primjer, tvrtka neće prijaviti dobit jer svu svoju zaradu stavlja na troškove poslovanja i pružanja usluga javnosti. A da bi se to postiglo, moraju se poštovati određeni propisi. Da biste se upoznali s njima, pogledajte stranice kao što su:

nonprofit.about.com/od/nonprofitstartup/a/starting_faq.htm
www.managementhelp.org/strt_org/strt_np/strt_np.htm
www.drcharity.com/npstart.html

Jedan od glavnih razloga zašto se ljudi odlučuju uključiti u neprofitne organizacije je taj što je to izvrstan način dijeljenja zajedničkih interesa s drugima i rješavanja problema na proaktivan, pozitivan način. Zapravo, neprofitne organizacije se potiču da dopru do drugih – pojedinaca i korporacija – koji imaju slične ciljeve. Sljedeća web stranica navodi 52 000 neprofitnih i društvenih organizacija u 165 zemalja (možete besplatno dodati svoju tvrtku!):

www.idealist.org

Volonterizam je primjer duha neprofitnih organizacija i veliki je dio neprofitne zajednice. Ove se stranice fokusiraju na prilike za volontiranje:



www.volunteermatch.org
www.networkforgood.org
www.volunteersolutions.org

Ako ste već osnovali neprofitnu korporaciju i želite privući više pozornosti na svoj cilj, ništa ne funkcionira bolje od dobro izrađene web stranice. Ali ako nemate znanja i iskustva kada je u pitanju softverska tehnologija, trebat će vam pomoć. Web hosting tvrtka može spasiti dan. Štoviše, mnogi hostovi nude popuste za neprofitne tvrtke.

Što bi bilo zanimljivo, korisno i zabavno web mjesto? Uz pomoć web hosta možete uključiti sljedeće elemente:



– poveznice za lociranje drugih neprofitnih organizacija
– sajmovi poslova (po specijalnosti ili području)
– ideje za sudjelovanje u vašoj zajednici
– razni linkovi resursa organizirani prema predmetu (tinejdžeri, glasanje, okoliš, kampusi, nastavnici, različiti jezici itd.)
– menadžment savjeti za poslodavce
– mogućnosti za volontere
– legalni savjet
– aktualni, relevantni članci

Jasno je da postoje brojne prednosti neprofitne korporacije. Ne samo da netko može zadovoljiti svoju čežnju da bude uključen u vrijednu organizaciju, već mu to također omogućuje priliku da pogleda dalje od sebe i uzvrati zajednici u cjelini. A to je moguće učiniti bez brige o preprekama jer je moguće pronaći pouzdanu pomoć i smjernice na internetu.

Bolesti lukovica

Plamenjača luka Plamenjača luka iznimno je opasna bolest koja u kišovitom proljeću može prepoloviti urod. Napada luk, poriluk i češnjak.

Heklanje seme za printanje

Na našoj sada već popularnoj web stranici heklanje.net pripremili smo mnoštvo, dakle radi se o desecima tisuća besplatnih uzoraka, to