HEKLANJE

Izgradnja sjenice

Mislite da možete izgraditi sjenicu od nule? Postoji mnogo besplatnih planova za sjenice dostupnih u knjižnicama i na internetu. Dostupni su i nacrti za naknade u rasponu od 8 do 200 dolara. Skuplji planovi sjenica su arhitektonski nacrti, koji su mnogo specifičniji i najprikladniji za iskusnog izvođača. Ali talentirani ljubitelj poboljšanja doma može dobro iskoristiti jeftinije dostupne opcije.
Dobar besplatni plan sjenice dostupan je na web stranici Build Eazy. Tamo ćete pronaći poveznice za potpune planove za 5 osnovnih sjenica različitih veličina i stilova koji odgovaraju većini ukusa i namjena. Tamo su planovi besplatni.
Prije nego počnete graditi sjenicu, morate razmisliti o nekoliko stvari. Trebat će vam neki osnovni stolarski alati kao što su libela i pištolj za odvijanje. Također će vam trebati složena pila ili klizna složena pila. Ovi strojevi omogućuju ugaono rezanje koje će vam trebati pri oblikovanju različitih dijelova sjenice. Klizna verzija je najbolja za veće komade drva.
Možete pričvrstiti sjenicu na betonsku ploču ili već postojeći drveni pod, ili možete stvoriti sjenicu s ugrađenim podom. U potonjem slučaju, morat ćete uliti jedan betonski stup za svaki stup. Obratite se lokalnom odjelu za građevinarstvo kako biste saznali koliko bi betonski stupovi trebali biti duboki i postoje li podzemni kabeli koje biste trebali izbjegavati.
Za gradnju vanjskih građevina obično se koriste tri vrste drva: bor, cedar i crveno drvo. Bor je najmekši i najlakši za rad, ali se najbrže razgrađuje. Cedar i sekvoja su tvrđi i skuplji, ali dobro stare.
Alternativno, možete izgraditi sjenicu od metala ili vinila. Ali ako nemate sve teške strojeve za izradu dijelova, morat ćete kupiti set za sjenicu. Dolaze u odjeljcima za sastavljanje pomoću priloženog hardvera. Libela i pištolj za odvijanje obično su sve što je potrebno. Možda će vam trebati pomoć prijatelja, posebno za krovne dijelove.
Postoji mnogo opcija kada je u pitanju izgradnja vlastite sjenice, a ne morate biti zvijezda stolarije da biste dobili stvarno dobre rezultate. I samo pomislite, kada završite s izgradnjom svoje sjenice, možete sjediti u njoj i jednostavno uživati u hladu.