HEKLANJE

Izradite kreditnu strategiju

Ovaj članak će vam pomoći objasniti kako biste trebali izgraditi kredit, posebno ako nemate nikakav kredit. Kredit je nešto što bi svaka odrasla osoba trebala imati kako biste mogli pomaknuti svoj život naprijed. Uživajte u članku.

Ako pokušavate izgraditi svoj kredit, postoji mnogo strategija koje možemo razmotriti kako bismo vam pomogli da započnete. Ako nemate kreditnu sposobnost, lošu kreditnu sposobnost ili dobru kreditnu sposobnost, izgradnja kredita je imperativ jer bez obzira na vašu situaciju, ne želite propasti.



Izgradnja kreditnih strategija

Ako uopće nemate kredita, poželjet ćete započeti negdje. Jedna metoda za dobivanje kredita je podnijeti zahtjev za osobni zajam ili kreditnu karticu i zamoliti člana obitelji ili prijatelja da supotpiše zahtjev za zajam. Nakon što otvorite račun, pobrinite se da ispunite sve mjesečne obveze jer ako uopće ne izvršite plaćanje, odgovoran je vaš supotpisnik.

Ako nemate kreditnu povijest, možda biste trebali odabrati kreditne kartice koje izdaju benzinske postaje ili otvoriti račun u robnoj kući. Ove kartice je relativno jednostavno posjedovati i one vam pomažu u stvaranju kredita. Nakon što postavite neku kreditnu liniju, vjerno plaćajte i nakon otprilike šest mjeseci moći ćete dobiti više kredita. Ne preporučuje se, ali ako imate osobni zajam i još uvijek plaćate nakon šest mjeseci, možda planirate uzeti zajam kako biste vratili ovaj zajam i počeli s isplatom drugog zajma. Ovo predlažem jer može supotpisnika osloboditi odgovornosti. Nikada nemojte podizati više nego što vam je potrebno kada tražite zajam i stalno provjeravajte kamatne stope i naknade unaprijed kako biste izbjegli preplaćivanje.

Dok pomnije gledate, imajte na umu važne informacije o kreditu koje ste do sada naučili. Više dobrih informacija o kreditima se nastavlja.

Strategije za lošu kreditnu sposobnost

Ako imate lošu kreditnu sposobnost i želite ponovno uspostaviti ili stvoriti svoju kreditnu sposobnost, prvo morate započeti traženjem kopija svojih kreditnih izvješća. Izvješća su besplatna jednom godišnje i mogu ih dobiti Equifax, Experian i TransUnion. Nakon što ste procijenili svoja izvješća, pobrinite se da protiv vas nisu navedene aktivnosti koje nisu vaše. Ako primijetite bilo kakve radnje po vašoj prijavi, odmah pišite trima uredima i zatražite istragu.

Nakon što osporite svoje izvješće, sljedeća faza je obaranje svakog računa dok se vaš kredit ne očisti. Ako se borite sa sredstvima, možda biste prvo trebali riješiti osigurane dugove, a zatim riješiti neosigurane dugove. Može potrajati neko vrijeme, ali vidjet ćete krajnji rezultat nakon što se vaši dugovi u cijelosti plate.



Sjajna metoda za one od nas u dugovima je uštedjeti novac svaki mjesec i primijeniti ga na naše obveze. Ako razbacujete novac za zabavu, prestanite s tim za sada i riješite se dugova. Mnogo je stvari u životu besplatno i redovito zabavno i uzbudljivo. Imajte na umu kada se žrtvujete, nešto se nagrađujuće obično vraća.

Još jedna korisna metoda je izvlačenje svih vaših resursa. Ako imate posebne vještine, možda biste trebali otvoriti malu tvrtku i primijeniti te vještine u potpunosti. Zaradit ćete novac i stvoriti svoj kredit. Ubijanje mnogo ptica jednim udarcem je poslovica koja najbolje djeluje kada shvatite što to znači. Također je mudro smanjiti troškove kada dugujete ili vam je kredit loš. Ako trošite novac koji nemate, to vas samo vraća unatrag. Postoje mnoge metode kako ponovno stati na noge. Jedna dobra metoda je spriječiti neplaćanje automobila.

Važnost dobrih kreditnih rezultata



Na kraju, ako imate dobar kreditni rezultat, možda ćete htjeti napraviti strategiju da zadržite ovaj rezultat, inače biste mogli pokušati podići rezultat. Ako je vaša kreditna sposobnost dobra, možda ćete htjeti ostati pri proračunu koji očito funkcionira i raditi na povećanju svojih prihoda kako biste osigurali ispunjavanje svih plaćanja svakog mjeseca.

Posljednje što ćete htjeti učiniti je zatražiti dodatne kreditne linije ako već imate postavljen kredit. Otplatite ono što dugujete sada i kupite ono što želite kasnije. Jedna od najvećih grešaka koju mnogi od nas stvaraju je to što svoju situaciju uzimamo zdravo za gotovo. Ako imamo gomilu novca i odličnu kreditnu liniju, redovito se opijamo. Ovo je smiješno i pogrešna metoda koja nas prekriva u živom pijesku.

Za kraj, moglo bi vam pomoći da potražite druge izvore kredita i kako ga izgraditi ako smatrate da još nemate čvrsto razumijevanje izgradnje kredita.



Treba li oprostiti nevjeru?

Svaka veza zasniva se na međusobnom povjerenju. Ukoliko povjerenje između partnera ne postoji, to se ne može nazvati dobrom vezom.