HEKLANJE

Je li normalno osjećati se tužno nakon seksa?

Seks sa željom trebao bi učiniti da se osjećate vruće i divno, zar ne? Ali zbog postcoitalne disforije i muškarci i žene osjećaju se tužno, bijesno i tjeskobno nakon seksa. Postcoitalna disforija nevjerojatno je česta, što ljude čini depresivnima i tjeskobnima nakon seksa. slabo istraženi sindrom “.
U istraživanju iz 2015. godine na 230 žena, 46 posto izjavilo je da se osjećaju tužno nakon seksa barem jednom u životu. Gotovo polovica seksualno aktivnih mladih žena koje su sudjelovale u ovom istraživanju rekla je da je čak i ako je sam seks izvrstan ili ujednačenseks Znači da se nakon seksa osjećaju melankolično, tjeskobno, ljutito, depresivno ili agresivno, čak i ako je to samo masturbacija.
Na kraju istraživanja, rekao je, ljudi ovu emociju opisuju kao “iskustvo bijesa ili srama” i “gubitak sebe”. Jedan dvadesetogodišnjak, citiran u članku New York Timesa o postkoitalnoj disforiji, opisao je svoje iskustvo kao “bolno i depresivno, doslovno oko jedan dan”. Ali doista uobičajena definicija koja se pojavljuje je; osjećao se nenamješteno u vašem vlastitom tijelu. Ovi osjećaji nisu uvijek popraćeni suzama, a ponekad postoje i suze bez osjećaja. Obje su situacije jednako zbunjujuće, ali ni zbog jedne se ne biste trebali osjećati izolirano.
PLAČANJE NIJE UZROK RAZBIJANJA
Istraživanje je pokazalo da, osim činjenice da je ovo sindrom koji može utjecati na mnoge ljude, a mi o njemu imamo malo istraživanja, možete doživjeti najbolji orgazam u životu s nekim koga jako volite, a nakon toga se i dalje misteriozno osjećati loše.