HEKLANJE

Je li to kriza u vašoj glavi ili u stvarnosti?

TEMU APP 100 E KUPON

Kažu da je kriza u glavi. Razmišljate o njemu – vidite potvrdu. Ako ne mislite, ne vidite. Sada je moderno tvrditi da su svi problemi bez glave – a kriza dolazi odande. To je djelomično točno. Pogotovo što se tiče žena. Jer smo u stanju stvoriti svijet oko sebe na temelju onoga što je u našoj glavi i srcu.
Mi opažamo informacije na način na koji su konfigurirani naši perceptivni lokatori. Ispričat ću vam jednu priču. Irina je već imala gotovo 40 godina kad je shvatila važnu stvar iz svoje prošlosti. Kada je imala 16 godina, imala je veliku ljubav sa školskim kolegom. Na njih se gledalo kao na primjer, bili su najljepši par. I već je odlučeno da će odmah nakon rođendana imati vjenčanje. Nitko nije sumnjao da će se to dogoditi. I imala je jedan uvjet. Nema seksa prije braka. Upoznali su se, razgovarali, držali za ruke.
Otprilike šest mjeseci prije navodnog podnošenja prijave matičnom uredu, s roditeljima je otišao u sanatorij. Svake večeri nazvao ju je – sjedila je i čekala njegove pozive. A jednom nije nazvao. Rekla je da je odmah osjetila da nešto nije u redu. Vratio se tjedan dana kasnije. Ali potpuno drugačije. Izgubljena i depresivna Nisam joj ništa rekao, činilo se da se ništa nije promijenilo.
Ali jednog dana to nije mogao podnijeti. I rekao je da je te večeri u sanatoriju bila velika zabava za mlade, gdje se potajno točilo alkohol. I nakon svega ovoga, našao se u krevetu s čudnom djevojkom. Ne znajući kako.
Ira je sa suzama u očima govorila, iako je prošlo toliko godina, o tome kako se svijet za nju srušio. Izdala ju je prva ljubav, odana i pouzdana. A najvrednije je bilo ono što joj je rekao na kraju:
“To nije bila ljubav, bila je to samo privlačnost, ništa ozbiljno.”
Iz nekog je razloga zaključila da on govori o njihovoj vezi. Činilo joj se da je ne samo pogriješio, već i obezvrijedio sve što je bilo između njih. Kao da je, iskusivši seksualne užitke, shvatio da je seks bolji od duhovne bliskosti koja živi među njima svih ovih godina.
Bio je kraj, od tada su prestali komunicirati. Nije joj bilo lako – dugi niz godina zacjeljivala je rane i naučila vjerovati muškarcima. U vrijeme našeg razgovora imala je gotovo četrdeset godina, već je imala sretnu obitelj, voljenog muža, dvije odrasle kćeri. I živeći s jednim od njih traumu svoje prve ljubavi, sjetila se njega. I razumio sam. Shvatila sam da sama fraza koja ju je povrijedila nije o njoj. I o tom slučajnom sastanku. Kao što je tada mogao, pokušao joj je objasniti da je voli i da ne želi izgubiti.
Irina je rekla da je to za nju šok. Ispada da je ova njezina percepcija tako reagirala, imajući pred očima primjer roditelja s razvodom i izdajom. Protumačila je njegovu frazu na suprotan način i tada prekinula vezu. To je i jednima i drugima nanijelo veliku bol. Iako je iskreno priznala da je mogla oprostiti da on to tada nije rekao.
Ne možete vratiti vrijeme, a svako od njih već ima svoj život. Hvala Bogu, sretan. Iako bi moglo biti manje ožiljaka na srcima. I samo jedna fraza koju je neobični ženski um okrenuo za 180 stupnjeva. A čovjek nije ni razumio kako se to dogodilo.
Ovo je samo jedan primjer. Doista znamo kako ni iz čega stvoriti buku. Znamo se navijati tamo gdje se nije ni imalo za što uhvatiti. Možemo izbaciti skandal iz vedra neba. Jao
Sve ovisi o tome na kakav smo val podešeni, na čemu se držimo i s koje točke oslonca donosimo zaključke.
Isti čin, istu frazu tumačimo na različite načine, na temelju toga kako se trenutno osjećamo.
I kriza u ovome je također indikativna. Znam primjere žena koje čini se da ih kriza nije dotaknula, ali sa svojom tjeskobom svejedno su je zatakle u svoje obitelji. Ali znam i one koji su u teškim vremenima bili optimistični, zahvalni svijetu, a unutar njihovih domova nećete ni primijetiti uragan koji je vani.
Postoji jedna takva priča da je francuski poduzetnik došao u Ameriku za vrijeme Velike depresije i od početka gradio ogroman posao. Čudno je da u zemlji postoji kriza, ali je uspjela. A na pitanje kako se to dogodilo, odgovorio je da jednostavno nije znao ništa o krizi, jer u to vrijeme nije dobro govorio engleski jezik i nije čitao novine.
Priča je indikativna – ne biste se trebali usredotočiti na krizu. I ne bi trebali opravdavati svoju lijenost – kažu, zašto nešto raditi, svejedno, od toga neće biti ništa. Ne trebaju pojačavati nedostatak povjerenja u sebe i svoje snage. I premda u kriznim vremenima postoji toliko razloga da se sažalijevate, u teškim vremenima treba napustiti ovu metodu prikupljanja bonusa. No, vrijedi li se pretvarati da se ništa ne događa? Da nas se to ne tiče i ne utječe na nas? Da uopće nema krize? Ne postajemo li tada poput noja s glavom u pijesku?
Više se volim suočiti s onim što se događa. Bez straha i bez panike.
Prihvatite to i živite – zajedno sa svojom obitelji, svojim najmilijima. I zajedno s Božjom pomoći, jer se bez Njega ne pomiče niti jedna vlat trave.
Ako je kriza došla, onda je iz nekog razloga potrebna. Morate iskoristiti njegove prilike, ali ne ulaziti u ovu temu histerično i panično.
Kriza je – ovaj put. Kriza je dobra – to je dvoje. Kriza je privremena – to je tri. Kriza je naše vrijeme – i to je najvažnije. Najbolje vrijeme za rast, razvoj i promjene.
Olga Valyaeva

Vaze i tegle

Dodavanje kukičanih detalja vašim vazama i teglama može ih preobraziti u jedinstvene komade umjetnosti. Evo nekoliko koraka i tehnika koje

Zašto blog?

Za osobna poznanstva, veze i hobi. Osoba može kreirati blog o svojim svakodnevnim aktivnostima, što se događa s njegovim životom