HEKLANJE

Jednostavne vježbe koje pomlađuju cijelo tijelo

Ovo je program vježbanja koji biste trebali raditi svaki dan i uskoro ćete se osjećati bolje, energičniji i zdraviji. Ove vježbe ne zahtijevaju puno vremena, posebnog treninga i skupe opreme.
Evo jednostavne vježbe koje pomlađuju cijelo tijelo.
Program vježbanja pomlađivanja
Poticanje limfnog sustava
1. Nakon buđenja i jutarnjeg WC-a, lezite na tvrdu podlogu i izvodite izotonične kontrakcije mišića – naprežite i opustite mišiće prvo cijelog tijela, a zatim u dijelovima.
2. Dlanovima trljajte cijelu tjelesnu kožu kako biste aktivirali limfni sustav za čišćenje staničnog otpada. Obratite posebnu pažnju na stopala, jer su na njima aktivne točke – projekcije svih unutarnjih organa i sustava. Trljanje ovih točaka pomaže poboljšati funkcioniranje cijelog tijela . Obavezno masirajte glavu i uši.
3. Ova poticajna tehnika pomoći će u uklanjanju zagušenja u nogama, prevencija je koksartroze, ravnih stopala i osteoporoze. Pomaže u prevenciji varikoznih vena, edema i rizika od trofičnih čireva. Savijte jednu nogu i povucite stopalo prema sebi. Nogom druge noge masirajte mišiće bedara i potkoljenice. Promijenite noge i ponovite. Pritisnite noge zajedno i pomičite se naprijed-natrag, pokušavajući zadržati koljena ravna na podu.
4. Kako biste spriječili stagnaciju u području zdjelice, kako biste ojačali mišićni okvir, izvedite “hodanje po zadnjici”. Pokušajte se snažno kretati naprijed, pa natrag. Sada možete jednostavno plesati uz svoju omiljenu glazbu, njihati nogama u različitim smjerovima, rotirati zdjelicu.
Ispravno disanje
Lagano i brzo udahnite trbuhom. Sada izdahnite vrlo polako, bez žurbe, istodobno povlačeći pupak prema kralježnici. Pokušajte to učiniti što sporije možete, to će poboljšati performanse cijele dijafragme. Trbušno disanje pomoći će ubrzati pumpanje tekućine odozdo prema gore kroz limfni sustav i masirati unutarnje organe prsa i trbuha.