HEKLANJE

Jednostavnija rješenja za upravljanje vašim novcem

Suočimo se s tim, smišljanje pametnih i jednostavnih načina uštede novca zahtijeva malo kreativnije razmišljanje.

Koristite neke od ovih prečaca za upravljanje svojim financijama. Zajamčeno će vam uštedjeti vrijeme i novac.



Prevarite svoj um da uštedite

Ne možete uvijek smisliti kamo ide vaš novac? Postoji jednostavno rješenje: prevarite vlastiti um da trošite manje i štedite više.

Ako ste spremni za izazov, dodijelite si tjedni džeparac. Stavite određeni iznos džeparca u omotnicu i odredite da će to biti sve što ćete smjeti potrošiti za određeni tjedan. Zatim podijelite svoj džeparac kako biste se pobrinuli za svoje troškove. Kada dođete do zadnjih 20 dolara, to je iznos koji stavljate u svoj fond za hitne slučajeve. Kad novac nestane, neće ga biti do sljedećeg tjedna.

Svaki dan isplate dodijelite postotak u tajni fond koji se koristi samo za hitne slučajeve. Kad dođe vrijeme krckanja, znat ćete da je tu.

Postavite jednu ladicu komode samo za bacanje novčanica od jednog dolara. Na ovaj način, kada stigne pizza man, imat ćete jednokrevetne komade pri ruci i nećete morati razbijati veće iznose u dolarima. Ova disciplina tjera vaš um da razmišlja o većim iznosima i štedi veće iznose. Stječete naviku da trošite samo samce. Ovo radi!

Kako biste kontrolirali dug po kreditnoj kartici, nosite samo jednu karticu i otplaćujte je svaki mjesec. Ako ste u iskušenju da pretjerate s trošenjem, kreditna kartica ide u sef gdje samo čuvate sredstva za hitne slučajeve. Kada dođe ključni dan, imate kreditnu karticu koju možete koristiti i koja će uvijek biti na dobrom glasu.

Zabilježite troškove u bilježnicu i zbrojite ih na kraju svakog tjedna kako biste vidjeli jeste li premašili ili premašili procjenu proračuna. Ugradite više nego što vam je potrebno kako biste uvijek imali jastuk u slučaju hitne gotovinske potrebe. Praćenje vaše potrošnje iziskuje malo posla, ali ako pažljivo vodite bilješke, uvijek ćete moći vidjeti jedno ili dva područja gdje vam curi novac. Tada možete uštedjeti dodatnih 20 USD ili više tjedno. To je 1000 dolara godišnje u pravom novcu za hitni fond.



Još trikova koje možete dodati svojoj rutini štednje: neka vaša plaća automatski bude položena izravno na štednju, a ne na vaš tekući račun. Prebacit ćete novac za plaćanje računa, ali ćete dobro razmisliti o podizanju dodatne gotovine.

Obavite SAMO jedno podizanje na bankomatu svaki tjedan. Kupnje kreditnom karticom odmah oduzmite od svog tekućeg računa kako se ne biste iznenadili kada račun stigne.

Kada otplaćujete zajam, dodajte iznos uplatama koje već plaćate sljedećem zajmodavcu na vašem popisu. Također možete poslati novac na štedni ili investicijski račun namijenjen za kuću, odmor ili novi automobil i taj će novac biti dostupan u hitnim slučajevima.



Fascinacija dizajnom tetovaže

Tetovaže još uvijek dobivaju na popularnosti. Dizajn tetovaža radikalniji je nego ikad prije, kao i mjesta na koja se postavljaju.