HEKLANJE

Jesu li robotske kosilice budućnost?

TEMU APP 100 E KUPON

Robotske kosilice bit će sljedeći uređaj koji mijenja način života u Americi. Razmislite o tome, koliko ste puta poželjeli pobjeći na vikend ili otići na neki događaj, ali vas je rad u dvorištu vezao za kuću? Ne mogu vam reći koliko sam izleta na golf propustio.
Robotske kosilice mogu pokositi dvorište, vratiti se na punjač i sami se vratiti van bez ljudske intervencije. Ovo je veliki iskorak u odnosu na prije samo dvije-tri godine.
Kućne robotske kosilice rade na baterije, tako da ne koriste plin ili ulje. Prilično su bez održavanja, osim povremene zamjene oštrica. Vodootporne su i ne hrđaju.
Obodna žica, poput nevidljive ograde za pse, postavljena je oko dvorišta kako bi se definiralo područje košnje. Vrtovi, gredice i drveće također se mogu lako zaštititi. Pokretanje žice nije teško, možete DIY ili je profesionalno instalirati. Žica se može zakopati do 2 inča duboko.
Robotske kosilice moraju osjetiti prisutnost žice oko sebe. Ako kosilica nekako prođe granicu, odmah će se isključiti, tako da ne morate brinuti da će trčati niz ulicu (za razliku od vašeg psa).
Možete postaviti vrijeme za košenje. Budući da su tihi i ne moraju vidjeti dvorište, može im se dopustiti da trče noću dok su svi u kući ili čak spavaju.
Po rasporedu će otići s punjača i početi kositi. Kada pređu preko žice ili na neki predmet, okrenut će se i krenuti u drugom smjeru. Neke kosilice koriste nasumični uzorak dok druge idu naprijed-natrag. Kada se baterija isprazni, pronađu perimetarsku žicu i prate je natrag do punjača. Sve robotske kosilice na tržištu danas vrlo dobro rade pokrivajući dvorište i ne ostavljajući neporezane krpe.
Pobrinite se da se robotska kosilica koja vas zanima sama od sebe vrati na punjač, dodatni trošak će se isplatiti. Neophodan je i senzor za kišu, neke robotske kosilice su teške i mogu se zaglaviti na mekim područjima.
Robotske kosilice sada su korisne i praktične. Oni su još uvijek čudan, pa ako ga dobijete, očekujte da će susjedi doći iz kvartova i gledati kako radi.
Puhalice za ruksak
Puhalice za ruksak češće koriste profesionalci i uglavnom ih pokreću 2-taktni benzinski motori. Remenat, u koji je ugrađena puhalica, nosi se na leđima operatera. Motor i ventilator su također postavljeni na okvir ruksaka s ručnim crijevom i izljevom za usmjeravanje strujanja zraka. Ruksačni puhači su snažni, praktični i imaju veće, učinkovitije spremnike goriva i zračne filtere, a time i dulje radne cikluse.
Ruksačni puhači s više od 40cc motora su najbolji s tipičnom snagom puhanja od 400 cfm (kubičnih stopa u minuti) volumena pri 190 mph (metar na sat). Ako živite u mirnom kvartu, ove jedinice su najbolji izbor, jer su posebno montirane za kontrolu neželjene buke. Također, imajte na umu da se kvaliteta i udobnost pojaseva razlikuju od modela do modela.
Performansni ruksačni puhači općenito imaju snagu puhanja veću od 450 cfm volumena pri 195 mph, a ime su dobili zbog svojih visokih performansi. Iako mogu biti bučniji od ostalih puhala, brzi su, štedljivi i imaju brzu reakciju na gas. Većina profesionalaca i komercijalnih korisnika preferira ovu vrstu jedinica, koja također ima dodatne dodatke kao što su prozračni najlonski jastučići za leđa i podstavljeni, podesivi pojasevi.
Najveće i najteže dostupne puhačke jedinice za ruksake su ruksaci s velikim provrtom, sa snagom motora od 50 ccm. Također su brzi i mogu prepoloviti vrijeme čišćenja. Budući da su ovi puhali vrlo moćni, obično se koriste za veće površine i teške poslove poput mokrog mat lišća. Najprikladniji su za komercijalnu upotrebu.