HEKLANJE

Jezive činjenice o hrani koje niste znali

TEMU APP 100 E KUPON

Voće i povrće koje danas jedemo sadrži mnogo manje hranjivih sastojaka nego što je bilo u dane naših predaka. Znanstvenici su analizirali sastav 45 namirnica iz naše svakodnevne prehrane i otkrili da se sadržaj proteina smanjio za 5 posto, kalcija za 15 posto, željeza za 16 posto i vitamina B2 za 40 posto. Komarci vole miris osobe koja je upravo pojela bananu.
Piletina sadrži 260 posto više masti i 30 posto manje proteina nego prije 40 godina. Problem je održavanje i neprirodna prehrana životinja u modernim peradarskim farmama.
Cijena kilograma čipsa otprilike je 200 puta skuplja od kilograma običnog krumpira.
Pušačima je bolje da se suzdrže od jedenja rajčice i mrkve. Činjenica je da beta-karoten ulazi u reakciju s karcinogenima duhanskog dima u tijelu pušača i sam se pretvara u karcinogen.
Proizvođači često na pakiranje upisuju lažne podatke o kalorijama. Testovi na 269 proizvoda pokazali su da su u 20 posto slučajeva kalorije podcijenjene za 100 jedinica ili više. Odnosno, ako želite brojati kalorije i sa svakim obrokom unesete 100 kalorija više nego što vam treba, tada u godinu dana možete dobiti oko 10 kilograma viška kilograma.
Nekoliko popularnih boja za hranu (uglavnom žute i crvene) mogu kod djece izazvati hiperaktivnost. Dječji su proizvodi često jarkih boja.
Da biste se riješili kalorija koje ste dobili nakon što ste pojeli porciju krumpira, hamburger i veliku kolu u McDonald’su, morate proći sedam sati zaredom.
Danas konzumiramo dvostruko više kalorija nego prije 20 godina. A problem nije ni toliko u alkoholu, koliko u slatkim gaziranim pićima i ogromnim količinama konzumirane kave i čaja sa šećerom.