HEKLANJE

Kako bi kompas mogao usmjeriti na sjever?

TEMU APP 100 E KUPON

Jedan od najvećih čimbenika koji je promijenio povijest svijeta su geografska otkrića. Geografska otkrića koja su započela s New Ageom promijenila su ravnotežu u svijetu s novim otkrivenim mjestima i promjenom trgovačkih putova. Međutim, da bi se došlo do ovih geografskih otkrića, prvo je trebalo pronaći kompas. Jer bilo je nezamislivo da brod koji je izgubio smjer prema oceanima dođe do bilo kakvog otkrića. Pa, kako to da kompas, koji utire put zemljopisnim otkrićima koja se mijenjaju u svijetu, uvijek usmjerava prema sjeveru?
Na svijetu postoje dvije vrste sjevera: Pravi sjever i Magnetski sjever. Zbog Magnetskog sjevera, zemlja djeluje poput divovske magnetne trake. Polje sjever-jug ove divovske šipke uzrokuje da slobodni magneti usmjeravaju u istom smjeru. Budući da se u kompasima koriste i sićušni metali s magnetima, a mi ih držimo paralelno s tlom, ove malene metalne šipke pokazuju smjer sjever-jug.

Kratka povijest podcastinga

Jeste li se ikada zapitali o evoluciji podcasta? Iako je podcasting relativno mlada tehnologija, još uvijek ima prilično fascinantnu iako

Njega ljepote: kuhanje na pari

Parenje je korisno za čišćenje svih tipova kože. Čisti kožu od svih površinskih nečistoća, potiče cirkulaciju i otčepljuje začepljene pore.