HEKLANJE

Kako čitati kreditno izvješće

TEMU APP 100 E KUPON

Kretanje kreditnim izvješćem može biti pomalo zbunjujuće, ali važno je razumjeti kako svi ti brojevi utječu na vas bez obzira smatrate li se kreditno sposobnim ili ne. Kreditno izvješće podijeljeno je u četiri osnovna odjeljka i svaki je važan za vaš kreditni rezultat.

Prvi odjeljak sadrži podatke za identifikaciju



Ovo su samo osnovne informacije koje vas identificiraju. Može uključivati popis adresa na kojima ste živjeli, vaše ime i sva druga imena koja ste koristili, broj vašeg socijalnog osiguranja i broj vozačke dozvole, ime supružnika, datum rođenja i telefonske brojeve koji su povezani s vašim imenom.

Drugi odjeljak sadrži vašu kreditnu povijest

U ovom odjeljku bit će navedeni svi kreditni računi koje imate. Reći će vam koliko dugo imate račun, kakva je to vrsta računa, radi li se o zajedničkom računu, iznos zajma ili kreditni limit koji imate, ukupni iznos koji dugujete, iznos mjesečnih uplata, status računa, te ako ste uplate vršili na vrijeme. Ovaj odjeljak također može sadržavati bilješke koje govore kasnite li obično s plaćanjem ili imate dug koji nikada nije mogao biti naplaćen.

Treći odjeljak sadrži vašu javnu evidenciju

Ovaj odjeljak uključuje sve stečajeve, porezne zaloge ili presude protiv vas. Ako je u javnoj evidenciji, pojavit će se u ovom odjeljku vašeg kreditnog izvješća.

Četvrti odjeljak sadrži upite

Kad god netko zatraži vaše kreditno izvješće, te informacije idu u ovaj odjeljak. To znači da svaki put kada ispunite zahtjev za kredit, taj zahtjev za kredit će biti zabilježen u vašem kreditnom izvješću. Niste sve upite o vašem kreditnom izvješću pokrenuli vi. Laki upiti su oni koje traže tvrtke koje vas žele kontaktirati bez zahtjeva i ponuditi vam unaprijed odobreni zajam ili kreditnu karticu.



Maloprodaja odjeće na Baliju

Uvod Odjeća je velika ulaznica u cijelom svijetu. Bez obzira u kojoj kulturi živite, kojim jezikom govorite, kojeg ste spola