HEKLANJE

Kako dizajnirati svoj blog?

Kako dizajnirati svoj blog je jedno od najčešćih pitanja koje postavljaju svi novi vlasnici bloga. Ako je vaš blog jedinstven, lakše će ostati u sjećanju vašim posjetiocima. Prvi korak je da odaberete pravu blogging platformu koja omogućuje široku paletu mogućnosti dizajnirana. Kao što i sami vidite, moj odabir je WordPress. WordPress je najpoznatiji i najviše ljudi ga koristi kao svoj odabir jer ima mnoštvo besplatnih tema koje možete jednim klikom instalirati na svom WordPress blogu. Naravno tu su i mnoge Premium Teme koje imaju još veće mogućnosti izmjena dizajna ali one se nažalost moraju kupiti.
Tu su još i razni dodaci za WordPress blog koji će vam pomoći da dodatno poboljšate izgled, SEO optimizaciju, lakšu navigaciju itd. Neke teme imaju mogućnost izmjene sa nekoliko klikova mišem a na nekim morate mijenjati izgled tako da ju kodirate po svojoj želji. Ako se ne razumijete u kodiranje, najbolje je da odaberete temu kojoj se može promijeniti dizajn jednostavnim klikom miša ili jednostavno odaberite temu koja vam se sviđa i ne dirajte ništa.
Najpopularnije teme možete pogledati na WordPress.Org stranici gdje možete odabrati i Najpopularnije Besplatne Dodatke za svoj blog.
Na neke stvari morate pripaziti prilikom odabira teme:
Logo Bloga – Vrlo je važno da na svoj blog možete staviti i vaš logo jer je to prvo što vaši posjetioci vide kada posjete vaš blog. Provjerite na koji način možete postaviti svoj logo i u kojem formatu mora biti.
Sidebar – Sidebar je također vrlo važan. Želite li jedan, dva ili možda tri sidebar-a. Želite li da vam je sidebar s lijeve ili desne strane? Možda ga ne želite imati pa prilikom odabira teme provjerite koje su mogućnosti prilagodbe sidebar-a.
Slova – Koji izgled, veličinu i boju slova želite imati na svom blogu? Provjerite koje su vam mogućnosti izmjene slova na temi koju želite izabrati.
Još je vrlo važno kako će vaš blog izgledati ako posjetioci dolaze putem mobitela ili tableta. Provjerite postoji li mogućnost prilagodbe vaše teme za ove uređaje.
Kako Odabrati Vama Najljepšu Temu Bloga?
Jednostavno pogledajte koju temu ima blog koji ste ranije posjetili i svidjela vam se. To možete provjeriti tako da na tom blogu kliknete desnim mišem i kliknete na “Prikaži izvorni kod stranice” (View Source). Ako bolje pogledate u kodiranom dijelu se vidi /wp-content/themes/ime-teme/. Ovo /ime-teme/ je naziv teme bloga koji vam se sviđa i sada kad znate koje je ime teme jednostavno u Google tražilicu upišite naziv teme i potražite gdje ju možete skinuti.
Odaberite Dizajn i Počnite Blogati
Bez obzira o čemu pisali, nemojte previše vremena izgubiti na izbor teme vašeg bloga. Ma koliko vaša tema bila lijepa ili ne, bez kvalitetnog sadržaja nećete nikad privući posjetitelje. Za početak odaberite neku besplatnu temu i počnite pisati nove postove koji će privući što više posjetitelja na vaš blog a temu bloga možete promijeniti naknadno jednim klikom.

Podaci o kreditu

Kredit preuzimate kada vam tijelo ili dobra osoba dodijeli određeni iznos novca. Postoje dva glavna izvlačenja kredita. Hipotekarni zajmovi ili