HEKLANJE

Kako do sadržaja za svoj blog?

Blogovi i web stranice s bogatim sadržajem uvijek će biti bolji od onih koji nemaju. Siguran sam da ste se pitali odakle ovi blogovi crpe svoje ideje, poglede i mišljenja. Lako je pisati o nečemu što volite – ali to učiniti većinu dana u tjednu je izuzetno teško, jer bi vam vjerojatno ponestalo stvari o kojima biste razgovarali ili jednostavno nemate vremena. Pa kako to rade? Odakle im ideje? Dobivaju li pomoć od alata i drugih izvora dostupnih na Internetu?
Najbolji način bi bio da sami dostavite sadržaj, a to je od iznimne važnosti ako je vaš cilj pokušati stvoriti promet na povezanoj poveznici. Definitivno ćete htjeti unaprijed prodati ideju o uslugama i proizvodima. Ono što će učiniti je postaviti pozornicu ili “raspoloženje” i dati vašim preporukama autentičnost.
Izlaganje o korištenju određene usluge ili proizvoda, s vlastitim sviđanjima i nesviđanjima, to postiže prirodno. Uz affiliate program, dobra je ideja imati osobnu anegdotu koja ide ruku pod ruku s proizvodom ili uslugom.
Korištenje članaka privatne robne marke izvediva je alternativa. PL članci obiluju Internetom i uvijek možete kupiti neke koji su povezani s vašom središnjom temom, a zatim ih postaviti na svoj blog. Jedan od načina maksimiziranja kupljenog PLA je da ga izrežete na nekoliko dijelova, čime se maksimizira njegov sadržaj.
Korištenje RSS feedova za objavljivanje na blogovima postaje vrlo popularno, iako nisu svi upoznati ili voljni učiti o RSS feedovima. Prednost RSS feeda je ta što se vaš blog automatski ažurira svježim vijestima i sadržajem. Nedostatak je što to nije jedinstven sadržaj i što će svi zainteresirani za feed vjerojatno kliknuti na priču koja im se sviđa.
Najbolji je način da unesete svoj vlastiti sadržaj. Jedan od načina za pronalaženje svježih ideja je potražiti privlačan novinski članak, a zatim na temelju toga napisati sažetak. Nije tako jednostavno kao što zvuči, ali vama i vašim čitateljima to će se najviše isplatiti. Ako smatrate da to jednostavno ne uspijevate kao pisac ili stvarno nemate vremena, unajmite nekoga drugog da to učini umjesto vas. Postoje mnoge usluge koje pružaju “uslugu bloga” koja uključuje dnevne objave jedinstvenog, zanimljivog sadržaja i možete uputiti tim piscima sadržaja kamo želite da poveznice na vašem blogu upućuju – tako da svaki teret troškova u smislu njihovo zapošljavanje trebao bi biti nadoknađen dobicima u vašoj povećanoj bazi posjetitelja, marketingom vaših drugih web stranica i zaradom od vaših pridruženih programa.
Ovo su najbolji načini za generiranje sadržaja za svoj blog. Preporučljivo je ne ići automatskim putem. Ako se ipak odlučite za to, vjerojatno ćete imati dosta sadržaja – ali malo je vjerojatno da će sadržaj teksta povećati promet za vas. Ubacivanje dobrog, staromodnog sadržaja za vas će dati bolje rezultate. Kako se kaže – “dobit ćeš ono što uložiš…”!!